Moje dane w obcych rekach

• Autor wątku Autor wątku Tixi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tixi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
Mam pytanie czy jak podalem obcej osobie wszystkie moje dane z dowodu/lacznie z data wydania i zakonczenia waznosci/,nazwisko panienskie matki,skan dowodu,adres pracy to ta osoba moze jakos to wykozystac w kredytach czy innych sprawach bez mojej obecnosci,czy jest w stanie podrobic dowod osobisty? Dane podalem osobie,ktora chciala mi pomoc w zalatwieniu kredytu,a napisala do mnie na forum,ale pozniej sie wycofalem z tego. Moze mial ktos taki przypadek.
Prosze o napisanie cos w tym temacie,bo nie moge ostatnio spokojnie spac myslac,ze ktos nasadzi mnie na jakis kredyt.

Musiałaby podrobić twój podpis, lub posługiwać się twoim pełnomocncitwem
Do tej pory zdarzały się wyłudzenia kredytów na cudze skradizone dowody osobiste, ale te książeczkowe, gdzie łatwiej wymienić zdjęcie.
Zdarza się, że osoba taka współpracuje z praconwikiem banku, wtedy z wykorzystaniem danych z dowodu jets łatwiej.
Nie wiem jak będzi eu Ciebie
Prawdopodobieństwo nadużycia jest małe, a końcu wiele osób zna dane z naszego dowodu.

No cóż - podawanie nieznajomym swoich danych przez internet - z zasady nie jest dobrym pomysłem :o
Ale niestety mnóstwo ludzi to robi - właściwie nie wiadomo dlaczego ?

A no dlatego,ze miala mi pomoc z wyborem kredytu i zlozeniem wniosku. Przez telefon wydawala sie calkiem mila,ale jak jeszce chciala regon i nip zakladu pracy to mi sie cos nie podobalo,ze np podrobi moje zaswiadczenie o zarobkach czy cos takiego,bo adres juz miala caly i pieczatke jakas zrobic to nie problem,ale pewno panikuje nie potrzebnie,choc zastanawia mnie co taka osoba ma za interes pomoc komus w ten sposob,czyzby mieli z tego jakies profity z bankow?

Proszę jeszcze podać hasła i PIN do konta bankowego, oraz odciski kluczy od mieszkania. Należałoby także poinformować w jakich godzinach nikogo nie ma w mieszkaniu i gdzie są trzymane kosztowności i pieniądze. :)

Powrót