S
sarah1455
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, sytuacja jest taka.. Ojciec mojego dziecka poszedł 1,5 miesiąca temu odbywać karę pozbawienia wolności na 5 lat. Na jego komputerze oraz tablecie zostały zdjęcia moje, naszej córki oraz moje dokumenty. Niestety przed pójściem do ZK posłusznie musiał zostawić (chyba pod zastaw) swojej mamusi wszystkie kosztowności. Prosiłam go aby przywiózł swój sprzęt abym mogła to wszystko pozgrywać ale wracał specjalnie z zagranicy gdy dowiedział się o terminie odsiadki- więc i zahaczył o dom rodzinny, stamtąd zabrał ciuchy a całą elektronikę i inne tego typu zostawił matce,bo kobiecina ma dziwną manię wyższości i dyktatury gdzie popadnie i musi mieć wszystko u siebie. Zdjęć ani innych oczywiście nie udało mi się zgrać, więc zadzwoniłam do babci mojej córci czy znajdzie czas abym mogła sobie przerzucić te dokumenty na swój komputer. Ona oczywiście zaczęła kręcić, że nie ma ochoty na spotkania i tak dalej. Coś tam mówiła, że może kiedyś, ona jeszcze nie wie.. Zależy mi na odzyskaniu tych zdjęć i innych ogromnie. Ponadto owej Pani zamierzam złożyć pozew o alimenty w przyszłym tygodniu, boję się, że nie uda mi sie wyegzekwować od niej chęci udostępnienia mi tego sprzętu i po otrzymaniu pozwu o swoich dokumentach mogę już pomarzyć, z wiadomych przyczyn.. Czy jest jakikolwiek środek prawny bądź oficjalny w który mogę "uderzyć" aby te dokumenty odzyskać? Może jakieś oficjalne pismo? Proszę o rady i z góry dziękuję