Moje prawa jako osoby bliskiej.

• Autor wątku Autor wątku Dropsik905
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dropsik905

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

nie mam czym się chwalić ale mam taki problem.

Mój narzeczony jest oskarżony w sprawie karnej z sądu trafił do aresztu śledczego, do którego prokuratura go nie wsadziła. Sprawa pozostawia wiele do życzenia, ale wiem, że jeśli odsunę tego Sędziego od tej sprawy (ewidentnie nie jest obiektywny) to sprawę dostanie jego kolega i ręka rękę myje.

Chodzi mi o to, że od momentu podjętej decyzji przez Sędziego bardzo pogorszył mi się stan zdrowia. Często kręci mi się w głowie i tracę przytomność nabiłam sobie przez to już kilka siniaków, mam na to zdjęcia. To jest tylko jeden przykład. Generalnie zwolnili z aresztu dziewczynę, która ma chore dziecko. Jak mogę domagać się rekompensaty lub czy mogą go zwolnić z aresztu ze względu na mój pogarszający się stan zdrowia??

Pragnę nadmienić, że nigdy nie zostałam spisana przez policję lub nawet w życiu nie dostałam mandatu. Wiele lat pracowałam w wolontariacie na rzecz mojej Uczelni.

Czy mogę za niego poręczyć osobiście?

Dziękuję za wszelkie podpowiedzi w noszące coś do mojego wątku.

>Jak mogę domagać się rekompensaty lub czy mogą go zwolnić z aresztu ze względu na mój pogarszający się stan zdrowia??

Przepraszam, a co ma twój stan zdrowia z aresztem twojego narzeczonego? Jestes chora, to idź do lekarza.

Chodziło mi o to, że stan zdrowia pogarsza się od momentu jego zatrzymania.
Biorę tu również pod uwagę to, że jedna osoba z tej sprawy została zwolniona bo ma chore dziecko, które generalnie i tak ma gdzieś.
Czyli gneralnie zdrowie pełno prawnego obywatela RP nie ma znaczenia dla sądu tak??A dla Rzecznika Praw Obywatelskich?
Jakie są opcje poręczenia osobistego??

Jakby mieli tak puszczać z takich powodów to każdy by zapewne był chory i pogarszał mu się stan zdrowia...
Przepraszam że to napisze ale ludzie trafiają na kilka lat do aresztów pomimo tego, że mają na utrzymaniu rodzine, mają dzieci ktore zostaja bez nich. I to wydaje mi sie lepszym powodem np. do wczesniejszego zwolnienia niz taki powod...

Dziękuję bardzo za pomoc.

Pozdrawiam

Powrót