E
em31
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam serdecznie
Jestem fotografem ślubnym.
Jakiś czas temu dowiedziałam się, iż na forum gazeta.pl pewna Panna Młoda, która wysyłała do mnie zapytanie, założyła wątek w którym prosi o wyrażanie zdania na temat moich zdjęć. Zdjęcia umieściła tam bez mojej zgody, a wzięła je z bloga, który prowadzę. A do tego cytowała w wątku moje maile oraz przekręcała moje mailowe wypowiedzi - jako osoba wykonująca wolny zawód nie mogę dopuścić do tak znieważających opinii na mój temat.
Mam w związku z tym trzy pytania:
1- Czy mam prawne podstawy, aby admin usunął ten wątek?
2- Czy mogę zastrzec w wiadomości do admina, że nie życzę sobie, aby zdjęcia zostały zastąpione podaniem adresu bloga, nazwą firmy, bądź moim nazwiskiem?
3- Czy są na to jakieś paragrafy na wypadek gdyby nie pomogła ludzka prośba?
Oto link do regulaminu forum:
Regulamin - O forum - Forum - Gazeta.pl
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Jestem fotografem ślubnym.
Jakiś czas temu dowiedziałam się, iż na forum gazeta.pl pewna Panna Młoda, która wysyłała do mnie zapytanie, założyła wątek w którym prosi o wyrażanie zdania na temat moich zdjęć. Zdjęcia umieściła tam bez mojej zgody, a wzięła je z bloga, który prowadzę. A do tego cytowała w wątku moje maile oraz przekręcała moje mailowe wypowiedzi - jako osoba wykonująca wolny zawód nie mogę dopuścić do tak znieważających opinii na mój temat.
Mam w związku z tym trzy pytania:
1- Czy mam prawne podstawy, aby admin usunął ten wątek?
2- Czy mogę zastrzec w wiadomości do admina, że nie życzę sobie, aby zdjęcia zostały zastąpione podaniem adresu bloga, nazwą firmy, bądź moim nazwiskiem?
3- Czy są na to jakieś paragrafy na wypadek gdyby nie pomogła ludzka prośba?
Oto link do regulaminu forum:
Regulamin - O forum - Forum - Gazeta.pl
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Ostatnia edycja: