Moneybookers

• Autor wątku Autor wątku p.zacharzewski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

p.zacharzewski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, nazywam sie Piotr Zacharzewski i jestem studentem mechaniki. Dawno temu, nie bedac jeszcze osoba pelnoletnia, zalozylem konto w moneybookers na fikcyjna date urodzenia, reszta danych sie zgadzala. Teraz, jestem juz osoba pelnoletnia i chcialbym zamknac to konto, lecz nie pamietam ani daty urodzenia na ktore zalozylem to konto(zalozylem je jakies 5 lat temu) ani hasla, kompletnie nic. Wolalbym sie poprostu ujawnic, poniesc jakies koszta administracyjne, usunac konto i miec ich z glowy. Wiec pytanie brzmi, jakie konsekwencje groza mi za zalozenie konta nie bedac osoba pelnoletnia? Jako, ze teraz juz rok 18 mam skonczony to odpowiadam normalnie, wiec nie mam pojecia jak to moze dzialac... z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam

Teoretycznie podlega to pod art. 286 kk, lecz niczego nie mogą ci zrobić. Taka strona nie jest instytucją i podanie jej fałszywych danych osobowych nie przyniesie żadnych szkód materialnych.

Dzieki za odpowiedz, ale to wiem napewno, ze oni sa bezposrednio pod prawem brytyjskim, w ktorym moze to dzialac odrobine inaczej. Ja na ta strone wplacilem pieniadze raz, jakies 5 dolarow, bez osiagniecia zadnej korzysci dla siebie.

Tak ale ty podlegasz pod polskie prawo.

PS. Nie pamiętasz emaila na jaki rejestrowałeś to konto?

Maila pamietam, i mam do niego dostep, ale nic oprocz maila nie pamietam, a w takiej sytuacji haslo mozna odzyskac tylko wysylajac im skan dowodu, i chyba tak wlasnie zrobie, chce sie pozbyc tego konta, zaplacic ew. kare i miec spokoj.

Według mnie konsekwencji prawnych nie poniesiesz. Podaniem fałszywych danych osobowych nie działałeś na niekorzyść serwisu.

Powrót