morele.net a uszkodzony towar od dystrybutora

• Autor wątku Autor wątku sectora
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sectora

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Mam następujące pytanie jakiś czas temu na stronie morele.net pojawił się laptop w cenie o ok. 600 złotych niższej niż jego normalna wartość. Wyglądało to na dobra okazje (cena rynkowa ok. 5000 zł), wiec postanowiłem zamówić jedna sztukę (środek tygodnia, zostało parędziesiąt sztuk na magazynie i wysyłka miała nastąpić w ciągu 1-2 dni). Otrzymałem informacje o złożeniu zamówienia, następnie jego zatwierdzenie wraz z terminem odbioru (2 dni później) z net-punktu (płatność przy odbiorze).

Następnego dnia otrzymałem e-maila w którym cytuje: "iż zamówienie nie może zostać zrealizowane ponieważ produkt przyszedł do nas uszkodzony. Niestety w ciągu najbliższych 2 miesięcy nie spodziewamy się kolejnej dostawy.". Sprawdziłem - rzeczywiście produkt figuruje jako "aktualnie niedostępny" a także wrócił do normalnej ceny.

Spytałem więc, jakiego rodzaju jest to usterka. W odpowiedzi dostałem informacje iż cytuje: "Sprzęt został oznaczony jako "uszkodzony, niezdatny do sprzedaży" oraz "wstrzymujemy zamówienie do momentu dostępności sprzętu". Otrzymałem też stosownego maila z terminem realizacji zamówienia w okolicy połowy lipca.

Czy w takim razie jest jakaś szansa na zakup tego laptopa w promocyjnej cenie? Czy też jest to wybieg sprzedawcy w celu przedłużania terminu realizacji? Co w tej sytuacji można zrobić?

Pozdrawiam
S

Poczytaj opinie o tym sklepie, nie jest to pierwsza tego typu sytuacja. Przytrzymują wpłacone pieniądze, ale oddają. Na tańsza ofertę nie ma co liczyć. Jeden z pracowników się pomylił, widocznie nie moga sprzedać w tej cenie.

Powrót