motocykl z uk

• Autor wątku Autor wątku cbr900rr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cbr900rr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
witam,wczoraj kupilem motocykl.Dostalem kawalek z dowodu rejestracyjnego 10.new keeper details v5c/2 z moimi danymi i wpisywalem swoje dane w jakies jeszcze miejsce w dowodzie.Potem sprzedajacy napisal mi ze zapomnielismy sie podpisac gdzies na dowodzie i on nie moze wyslac dowodu.Teraz troche sie boje ze moge stracic motocykl jest to mozliwe? na dodatek potrzebuje nowy dowod w ciagu miesiaca bo chcialem motocykl zabrac do Polski a ze sprzedajacym mam troche utrudniony kontakt bo nawet nie wiem dokladnie gdzie mieszka poniewaz sam przyjechal tym motocyklem do mnie.Moge jakos sam zglosic dzien po kupnie ze kupilem motocykl i chce nowy dowod czy musze czekac minimum 4tyg od kupna? bo sprzedajacy raczej sie nie kwapi zeby to wyslac.

Bardzo mało prawdopodobne, że ktoś Ci zabierze motocykl, dlaczego miały to zrobić?
Czemu masz utrudniony kontakt z osobą, która sprzedała Ci motocykl, przecież wczoraj od tej osoby dostałeś wiadomość, że zapomnieliście się podpisać, to nie możecie spotkać się drugi raz i zlożyć podpisy?
Na dowód rejestracyjny czeka się do 6 tygodni, ale zazwyczaj przysyłają już w ciągu dwóch tygodni.

Wiem, że ludzie sprzedają czasami auta czy motory bez dowodów rejestracyjnych, ale co dalej się robi? Tego nie wiem.
Może skontaktuj się w tej sprawie z DVLA lub poczytaj na ich stronie coś na ten tamat na pewno znajdziesz.

Powrót