motorem w auto ;///

• Autor wątku Autor wątku szwarc84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szwarc84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
hey wszystkim w tamtym tygodniu miałem wypadek daje linka Fakty - Legnica - Wypadek na Jaworzyńskiej. Motorem w auto - wiadomości z Legnicy i o Legnicy

dzis mi przysali pismo z prokuratury ze policjant ktory kierował motocyklem pełnił słuzbe z czym sie niezgadzam bo on dopiero jechał do pracy jeszcze nieustalono kim był sprawca tego wypadku sledztwo jest prowadzone wsprawie o czyn z art. 177$ 2kk jak moge sie bronic ?? jesli macie jakiegos dobrego prawnika z okolic legnicy .moje gg 846603

to czy policjant pełnił już służbę czy jeszcze nie- akurat w sprawie tej kolizji nie ma najmniejszego znaczenia...

Markiz32 obawiam się że może mieć znaczenie.. Mam jednak inne pytania związku z tą sprawą.
Ponieważ jest obawa czy postępowanie przygotowawcze jest/będzie rzetelnie przeprowadzone. Chodzi m.in o ślady hamowania motocyklisty, które jak wiadomo z czasem zostają zatarte a są bardzo istotne jest to 20-25metrów (i czy właśnie jest to dokładnie zmierzone)Jest to jednen z ważniejszych elementów ponieważ przy ograniczeniu do 70km/h kierujący motocyklem zdążyłby wyhamować. O ile nie można udowodnić iż kierowca golfa upewnił się iż nie zagraża (nie widział motocyklisty decydując się na "lewoskręt") to prędkość motocyklistu już tak. Do konkretów...
Czy w trybie postępowania przygotowawczego można wnioskować o udostępnienie zebranych dowodów, opinii biegłego itd.. Jeśli tak na jakim formularzu i gdzie należy złożyć. W razie braku tej informacji co należy zrobić?
Ślady opon to jedna kwestia, druga to też właśnie fakt iż policjant, który jechał do pracy w toku postępowania "znalazł" się na służbie... Nie wiem właśnie co to zmienia i po co to moim zdaniem "naciagniecie". Jechał prywatnym pojazdem poza terenem zamieszkania więc raczej nie miał podstaw, aby na podstawie pełnionych obowiązków mógł przekroczyć prędkość.

Ostatnia edycja:
Powrót