może ktoś mi podpowie za 2-gim razem art 228

• Autor wątku Autor wątku romek100
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

romek100

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Sprawa następująca : z art § 228 zapadnie wyrok (art § 335)18 m-c pozbawienia wolności odbyte na sankcjach 5 m-cy oraz zwrot osiąnietych korzyśi i pytanie czy można rozłożyć na raty zwrot osiągniętych korzyći jeżeli tak to max. na jak długo ( gdzie do odbycia jest jeszcze 13 m-c)
pyt 2 czy w jakiś sposób zawiesić wyrok po 5 m-cach gdzie wokanda będzie mi przyslugiwała po 9 m-cach ( jestem zdrowy i nie wchodzą zadne uwarunowania w tym kierunku ) nigdy nie karany opinia bdb.itp.
Dziękuje 2- gi raz za podpowiedzi. 1-raz nic nie dało.

1) Nie znam podstawy prawnej która umożliwiałaby rozłożenie na raty przepadku korzyści majątkowych (bo domyślam się że o przepadek a nie o zwrot tu chodzi). Tym bardziej że objęta takim przepadkiem korzyść majątkowa przechodzi na własność Skarbu Państwa z chwilą uprawomocnienia się wyroku (art. 45 par. 6 k.k.).
2) Uzyskanie warunkowego zawieszenia wykonania takiej kary jest możliwe po uprzednim dwukrotnym odroczeniu wykonania kary przez Sąd na łącznie minimum rok. Zawieszenie to nie jest jednak obligatoryjne.

BTW: W sumie wystarczyło "podbić" stary wątek do góry bez zakładania nowego. ;)

dzięki kadi - przepadek ,taki prawdopodobnie będzie wyrok ale -w postaci zwrotu ponieważ w trakcie przeszukania nic nie znaleziono i związku z tym że przedawnienie to minimum 18 m-cy oraz 5 lat to najlepiej rozłożyć to na lata tylko że w KKW nic nie ma na ten temat niema są grzywny itp. może przeoczyłem ?

Powrót