I
iwonaj
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dzień dobry.Pracowałam kiedyś w firmie prywatnej w bxl.Teraz przez przypadek dowiedziałam się że w roku 2007,2008 dopisywane były mi udziały firmy .Np.2007 roku zarobiłam 668 eu,a podana została suma 3150.Tak samo 2008 rok ,został też zawyżony.Prace w tej firmie wykonywałam tylko ja ,bo ona pracowała na czarno i z tego co wiem i pracuje.Mój udział był taki ,jaki tylko można było mieć..A nie sprawdzałam nigdy faktur bo miałam zaufanie do niej.Bo byłyśmy koleżankami .Myślałam że jest uczciwa i chce mi pomóc.Ubezpieczenie też ,sama płaciłam .Zwrócono mi uwagę przez przypadek że coś jest u mnie nie tak .Na wszystko mam dowody.Po kontakcie z nią (nie była to miłą rozmowa),powiedziała mi że nic jej nie mogę zrobić.Wiem że wystawia lewe faktury ,płaciła jak chciała.Rozliczenia podatkowe wyglądały tak, brała od osób koperty szare (do rozliczenia podatkowego) i sama to załatwiała z księgowym.Ona twierdzi że podpisałam coś tam ,jakbym się zgadzała na to.Może tak ,może nie.Nie wiem.Podpisywałam ,ale co?.Tylko teraz sytuacja wygląda tak ,ona ma zwroty na firmę,a ja
.Czy mam jakieś szanse ,odkręcić to .Gdzie szukać pomocy w bxl? Dziękuję.