M
Mig90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Szukałam odpowiedzi ale nic podobnego nie znalazłam. Chodzi o to że kończy mi się staż finansowany z Unii Europejskiej. mam w umowie że pracodawca musi mnie zatrudnić przynajmniej na 3 miesiące za conajmniej najniższe wynagrodzenie. Problem polega na tym że przed stażem umówiłam się niestety tylko słownie że po stażu będę pracować na dogodnych dla mnie warunkach i trochę inne obowiązki. Na stażu robiłam prawie wszystko. Teraz jak przyszło co do czego to pracodawca wypina się tylkiem i mówi że więcej jak najniższa krajowa mi nie da. Inna była umowa więc czuję się oszukana i dla kogoś takiego nie mam ochoty pracować. Czy jest w związku z tym jakas możliwość odstąpienia od tej konieczności zatrudnienia lub aby ta kara wyrejestrowania mnie na 120 dni nie była zastosowana? Ja chciałam pracować i gdyby pracodawca dotrzymał słowa to byłoby ok. Więc to on nie wywiązał się jakby z umowy a nie ja. Gdybym wiedziała już na początku że później, po stażu dostanę propozycje za najniższa krajowa to bym na ten staż się nie zgodziła. Czuję się oszukana i wykorzystana bo pracodawca miał darmowego pracownika przez pół roku a mi mydlil oczy.