Możliwosc przeniesienia do innej szkoły

• Autor wątku Autor wątku syryls
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

syryls

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mowiac prosto, moj brat nie otrzymal promocji do nastepnej klasy, mianowicie, dostal 1 na koniec 2 kl. technikum, pozniej nie zdal egzaminu ani nie dostal tez warunkowego od rady. Wiem ze zawalil chociaz to nie do konca jego wylacznie wina(zdawal prawo jazdy, pracowal w i w pracy i ciezko w domu, ja tez troche go wykorzystalem) w kazdym razie mleko sie rozlalo i czy byla mozliwosc przejscia do innej szkoly bez opuszczenia/zawalenia tego jednego roku, dodam ze jeszcze dyrektor mowil ze byla by mozliwosc zwolania rady na jego temat, ale mozna to raczej wlozyc miedzy bajki by sie cos zmienilo
Dziekuje za kazda odp, bo jestem bardzo zly na siebie

Ostatnia edycja:
Do jakiej szkoły ?

Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 8 sierpnia 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków przechodzenia ucznia ze szkoły publicznej lub szkoły niepublicznej o uprawnieniach szkoły publicznej jednego typu do szkoły publicznej innego typu albo do szkoły publicznej tego samego typu
Przepis prawny:
§ 2. 1. Uczeń przechodzący z:
6) klasy II technikum publicznego lub niepublicznego o uprawnieniach szkoły publicznej może być przyjęty do:
a) klasy I albo II publicznego liceum ogólnokształcącego albo
b) klasy II publicznej branżowej szkoły I stopnia w zawodzie, w którym wyodrębniono kwalifikację wspólną
z zawodem, w którym kształcenie było realizowane w technikum;

Powrót