R
radek19867
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam zakupiłem w 2014 roku działkę 860 m2 na której istniał już MPZP w którym określone było że minimalna powierzchnia działki pod zabudowe domu jednorodzinnego jest 800m2. W 2019 roku gmina zmieniła uchwaliła nowy plan w którym określiła że minimalna powierchni dziłaki pod zabudowe jednorodzinna na terenie gdzie jest moja działka to 1000m2. .
pytanie jaki skutek prawny uchwalenie nowych mpzp i warunkow zabudowy ma to na moja dziłake?
czy w dalszym ciągu bede mogł postawić dom.?
zaznaczam że sąsiedzi obok maja wybudowane domy i nie mam juz mozliwosci zwiekszyc wymiaru działki dokupujac ziemi. oni budowali domy przed wejsciem nowego planu. Ale czy prawo uchwalone dziala wstecz skoro moja dzialka byla kiedys wydzielona zgodnie z poprzednim planem...?
pytanie jaki skutek prawny uchwalenie nowych mpzp i warunkow zabudowy ma to na moja dziłake?
czy w dalszym ciągu bede mogł postawić dom.?
zaznaczam że sąsiedzi obok maja wybudowane domy i nie mam juz mozliwosci zwiekszyc wymiaru działki dokupujac ziemi. oni budowali domy przed wejsciem nowego planu. Ale czy prawo uchwalone dziala wstecz skoro moja dzialka byla kiedys wydzielona zgodnie z poprzednim planem...?
Ostatnia edycja: