musze sie wymeldowac ale czy dostane prace bez meldunku

• Autor wątku Autor wątku ewelina24bydpl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewelina24bydpl

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Musze sie wymeldowac z mieszkania zadłuzonego jest tam meldunek stały ale tam nie mieszkam a ADM naliczaja mi cały czas czynsz pytanie 1) czy bede miała problemy z zatrudnieniem czy wystarczy pracodawcy adres do korespondencj bo wynajmuje kawalerke i tam nie melduja nawet czasowo .pytanie 2) co pozniej z dowodem osobistym zA 7 lat moj dowod traci waznosc i bez meldunku stałego jest mozliwe wyrobienie sobie dowodu osobistego pytanie3) CO Z BANKIEM JAK SIE DOWIE ZE JUZ NIE MAM MELDUNKU STAŁEGO I BEDE MUSIAŁA KONTO ZAMKNAC ?

dowiedziałam sie dowod jest wazny 3 miesiace od dnia wymeldowania

1) wystarczy. Masz obowiązek się zameldować, nikt tego za Ciebie nie zrobi
2) jest możliwe wyrobienie dowodu bez meldunku
3) dlaczego zamknąć?

jesli chodzi o meldunek to aktualnie nie mam gdzie sie zameldowac nawet tymczasowo ,moze u babci sie uda ale to jeszcze nie pewne .fajnie ze moge wyrobic dowod bez meldunku a z bankiem tak pomyslałam bo aktualnie jestem bezmeldunku czyli bezdomna a naprawde wynajmuje kawalerke na umowe bez meldunku czasowego bo własciciel nie melduje czasowo

Witam
Trafiłam przypadkiem na ten post i ponieważ wiem na pewno więc napiszę odnośnie meldunku tymczasowego nie ma czegoś takiego że właściciel NIE MELDUJE jeśli masz umowę najmu to idziesz z nią do urzędu i po prostu sama się meldujesz tam gdzie mieszkasz tymczasowo na czas trwania umowy :) i nie musisz ani pytać właściciela o zgodę ani go o tym fakcie informować.

Pozdrawiam ;)

Powrót