Na jakiej podstawie nie chcą wydać zaświadczenia szkolnego? Czy można (...)

• Autor wątku Autor wątku AkuNoHana
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AkuNoHana

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam, w 2021 r ukończyłam szkołę policealną (technik usług kosmetycznych) zdałam egzamin teoretyczny ale praktycznego nie.
W 2021 r we wrześniu zapisałam się w innym mieście w szkole policealnej na ten sam kierunek. Zostałam poinformowana, że mimo że ukończyłam już taki kierunek i uzyskałam świadectwo w poprzedniej szkole to mogę drugi raz się zapisać. Niestety teraz na czwartym semestrze, gdy składałam deklarację do egzaminu, panie w sekretariacie stwierdziły, że ja nie mam prawa być zapisana na ten kierunek, gdy już taki kierunek ukończyłam. Czy jest przepis, który to reguluje? Dodatkowo, mimo że uczęszczam na zajęcia i mam wszystko zaliczone to panie nie chcą mi wydać zaświadczenia o uczęszczaniu do szkoły - zostanę więc pozbawiona na miesiąc luty świadczenia z pcpr-u. Panie w sekretariacie powiedziały, że nie wiedzą co w tej sytuacji robić i czekają na odpowiedź z OKE. Czy one mają prawo nie wydać mi zaświadczenia mimo, że do tej pory miałam normalnie wydawane? Na jakiej podstawie?

Powrót