Nabity w numer vin. Nowy motocykl z salonu.

• Autor wątku Autor wątku Nowisx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nowisx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam !
Kupiłem nowy motocykl z salonu 3 dni temu, dzisiaj odebrałem dokumenty i udałem się do wydziału komunikacji w celu rejestracji okazało się że taki motocykl o takim samym numerze vin został już zarejestrowany w innym starostwie 12 maja.
I tu moje pytanie czy mogę zwrócić motocykl ? Przejechałem nim 20 km po swojej prywatnej posesji.

Chciałbym odzyskać pieniądze bo znając polskie realia wyjaśnienie sprawy zajmie z poł roku.

Pozdrawiam

Czemu nie udasz się do salonu i tam nie zapytasz?

A nie może być dwóch takich samych nr vin?
Ostatnio spotkałem się ze sprawą dwóch identycznych rejestracji i urzędnicy mówili, że to całkiem normalne i dwa różne pojazdy mogą mieć taki sam numer rejestracyjny. Kłopoty zaczynają się dopiero jak przychodzą zdjęcia z fotoradarów, ale to urzędników nie interesuję. Polska to dziwna kraina i w tak absurdalnych przypadkach nie należy się dziwić.

nie może być dwóch takich samych numerów VIN, dwóch takich samych numerów rejestracyjnych już nie wydają, kiedyś był taki głupi pomysł w Krakowie, ale z tego co wiem wycofali się z niego po 7 latach, gdy doszli do wniosku ze powoduje to większy chaos niż pożytek.

dalej rejestrują różne pojazdy na takie same numery rejestracyjne i również w małopolsce. :D

Powrót