Naciągacz na Allegro.

• Autor wątku Autor wątku skll
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

skll

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Mam nadzieję że ktoś pomoże mi z moim problemem.

Wystawiłem na allegro płytę główną z mojego starego komputera (nowy mam od miesiąca czasu). Jestem pewien że płyta była w idealnym stanie. Gdy rozbierałem komputer ten chodził na 100%.

Płytę zakupił pewien allegrowicz i dziś dostałem maila że płyta nie działa "Łapie napięciowego bootloopa". Kupujący domaga się zwrotu pieniędzy.

Jak mam postąpić w takiej sytuacji ? Wystawiłem na kup teraz a w opisie napisałem że płyta została wyjęta z mojego starego komputera gdzie się sprawowała dobrze.

Jaką mam pewność że kupujący nie uszkodził towaru i teraz chce mnie oszukać ?

Musisz przyjąć reklamację. Hint: rękojmia za wady.

Możesz ją uznać bądź odrzucić.

Na forum są dziesiątki postów dotyczących podobnego lub niemal identycznego problemu.

Dzięki za szybką odpowiedź.

Co tak właściwie mi dają obie opcje ?

Jeśli rozpatrzę pozytywnie to umawiamy się że oddaje mu kasę bez kosztów wysyłki czy tylko cześć skoro jest uszkodzona ? Płytę wystawiłem za 150zł plus 20zł koszty wysyłki

Czego się moge spodziewać jeśli nie uznam reklamacji?

Dodam że klient chce zwrócić towar ponieważ uważa że go oszukałem ( nie napisałem na aukcji że jest uszkodzona oraz co śmieszniejsze napisał do mnie maila z pytaniem a gdy nei odpisałem z przyczyn braku czasu po prostu kupił płyte ode mnie)

Mam świadków że komputer chodził aż do czasu złożenia nowego zestawu tak więc wina nie może leżeć po mojej stronie.

Powrót