nadużycie zaufania

• Autor wątku Autor wątku zdruzgotana2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zdruzgotana2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam potrzebuje pomocy, w 2006 urodziłam w Schwedt córkę. Prawie 7 latach od zdarzenia dostałm pismo z prokuratury niemieckiej ,że jest prowadzone śledztwo wobec mnie o udzielenie pomocy w nadużyciu zaufania wobec mego porodu. Wiem że był taki temat na forum, ale nie mogę znaleść śladu

a o co konkretnie chodzi w tym "naduzyciu zaufania", bo nie za bardzo moge sobie cos wyobrazic pod tym pojeciem?

Prokuratura niemiecka prowadzi postępowanie w sprawie porodów w Schwedt. Z ekspertyzy dokumentów wynika że to nie był nagły przypadek. Zatem podejrzerwa się mnie o pomoc wudzieleniu pomocyw naduzyciu zaufania.nie mam pojecia co mam robić czy mam odpowidać na zadane pytania, co mi grozi i czy po tamik okresie to wszystko ma sens, ja nie pamietam szczegółów

wlasnie o to, tez nie bardzo wiem o co chodzi , jaka pomoc w nadużyciu zaufania, dano mi 6 tygodniaod dnia pisma z 12.08.2012 na zajęcia stanowiska, pismo nadano 02.11.2012, ..........

Ostatnia edycja:
chodzi o to, ze karta EKUZ (europejska karta ubezpieczenia zdrowotnego) daje prawo leczenia tylko w NAGLYCH i NIEPRZEWIDZIANYCH przypadkach, a tutaj kobiety PLANOWO jezdzily do Schwedt, zeby tam PLANOWO rodzic dzieci, co jest niezgodne z przepisami unijnymi.

Chyba sama wiesz, jak to bylo u ciebie i sorry, ale "nie pamietam detali" ci nic nie pomoze, bo co nie pamietasz, jak doszlo do porodu dziecka pare lat temu?

Na pewno dostalas pouczenie prawne i prawdopodobnie masz prawo do odmowy skladania zeznan. Trudno powiedziec, co jest najlepsze w tej sytuacji, ale ta historia z planowanymi porodami byla ewidentnie naginaniem prawa

fajnie dzięki, ale nic z tego dalej nie wiem, jak postąpić, myślałam że było coś wiecej

Powrót