H
_Hideki_
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Od ponad miesiąca moja dziewczyna jest ofiarą nagonki. Dwie dziewczyny, które uważały się za moje przyjaciółki, rozpowiadały przeróżne nieprawdziwe informacje na jej temat w kręgu naszych znajomych. Gdy próbowała wyjaśnić z jedną z tych dziewczyn całą sytuację, otrzymała na komunikatorze obelgi (np. o puszczaniu się) i oszczerstwa. Od stycznia moja dziewczyna była w ciężkiej depresji, o czym obie dziewczyny dobrze wiedziały. Próbowaliśmy ignorować całą sprawę, ale na dzień dzisiejszy większość naszych znajomych się od nas odwróciła. Do tego dziś jedna z nielicznych osób, które jeszcze chcą z nami się przyjaźnić, dostała maila z nieznanego nam adresu o następującej treści: "NIE TRZYMAJ Z (tu nick mojej dziewczyny) I NIE BROŃ JEJ BO POŻAŁUJESZ!". Czy którakolwiek z powyższych akcji podchodzi pod czyny karalne? Dziewczyna jest w ciężkiej depresji, codziennie płacze z powodu tej nagonki i coraz częściej mówi o samobójstwie. Boję się, że któregoś dnia wrócę z pracy i zastanę tragedię. Bardzo proszę Was o pomoc!