Nagrana rozmowa.

• Autor wątku Autor wątku wujekbaniu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wujekbaniu

Użytkownik
Odpowiedzi
59
Witam
Miałem kolizje i pierwsza laweta zawiozla rozbite auto do mojego garażu. Tu uznało szkodę całkowita ja jednak postanowiłem auto naprawić (20 latek).
Skontaktowałem się z likwidatorem i ten powiedział "jeśli przedstawi Pan faktury na drugie holowanie to zostanie zwrócone" zamówiłem więc lawete i pojazd naprawiłem.
Teraz zakład ubezpieczeń odmówił zwrotu kosztów lawety w ja mamnagrana tamta rozmowę z likwidatorem gdzie się zgadza koszta pokryć.
Czy jeśli wyślę im to nagranie to będzie niezgodne z prawem?

RE: Nagrywanie rozmów

Nie będzie.

Mowisz o likwidatorze w sensie pracownika twojej ubezpieczalni?

Tak pracownik. Poprosiłem o kontakt ponieważ nie Wiedziałem czy jak mam szkodę całkowita oddadzą za lawete a nie było lamp maska podwinieta. Gdyby się nie zgodził to jechałbym tak za kolega w nocy ryzykując mandat. Ze wyraził zgodę (pracownik ubezpieczalni sprawcy) zamówiłem lawete przeniosłem legalnie auto do blacharza i wykonując cześć prac samodzielnie naprawiłem auto. Teraz ubezpieczalnia odmówiła zwrotu kosztów za lawete i nie wiem co zrobić, a mam nagrana rozmowę z likwidatorem. Ciekaw jestem, czy będą chcieli wyjść z twarzą

A co z umowa ubezpieczenia? Nie masz tam wyposzczegolnionego tego za co nalezy Ci sie zwrot kosztow w 100 procentach?

Powrót