Nagrywanie lekcji na dyktafon

• Autor wątku Autor wątku qbakow123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

qbakow123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Nie jestem pewien czy ten temat umieściłem w odpowiednim dziale.
Pisze w trudnej sprawie. Jestem w 4 klasie technikum, czyli w tym roku przystępuje do matury. Zaszła taka sytuacja, że uczy nas nie za "dobra" nauczycielka od matematyki. Mieliśmy możliwość wyboru darmowych korepetycji miejskich z dowolnym nauczycielem od matematyki. Chcieliśmy z tego skorzystać, bo każdy inny nauczyciel od matematyki jest lepszy od niej i nas lepiej przygotuje. Nasza nauczycielka się o tym dowiedziała że nie chcemy korepetycji miejskich z nią więc teraz się mści. Chce udupić prawie połowę klasy w tym mnie. Jest taka sytuacja, że często na lekcjach ona ma takie bardzo chamskie docinki, po prostu widać że robi to specjalnie. Koleżanka postanowiła że zacznie nagrywać lekcje na dyktafon jako dowód że to nie nasza wina wszystko i że się mści. Ostatnio zostało nagrane gdy wzięła mnie do tablicy, nie potrafiłem zrobić zadania i powiedziała że skonczy sie oczernianie nauczyciela, oszukiwanie i spisywanie wszystkiego jak leci. Jest również kilka innych nagrań z jej docinkami i ewidentnym faworyzowaniem uczniów. Tutaj nasuwa się moje pytanie.
Czy takie nagrywanie lekcji jest legalne ?
Czy możemy z tym iść do dyrektora i puścić mu to nagranie w celach obrony?
Czy można pójść z tym do jakiejś wyższej izby np kuratorium?
Nie chcemy nigdzie tego udostępniać, tylko chcemy sie po prostu bronić bo nie chce nas dopuścić do matury.
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Powrót