Nagrywanie rozpraw w WSA.

• Autor wątku Autor wątku Julek123456789
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Julek123456789

Użytkownik
Odpowiedzi
279
Witam obywateli Najjaśniejszej Rzeczypospolitej.
Pytanie brzmi:
Otrzymałem zwolnienie od kosztów sądowych i ustanowienie adwokata. Nadmienie że mam do Sądu ok. 120km co przy mojej sytuacji materialnej uniemożliwia mi obecność na rozprawie.

Do meritum : W jaki sposób mogę uzyskać nagrania obrazu i dżwięku? Czy w ogóle mogę? Mam w jakiś sposób zobowiązać adwokata? Czy skierować wniosek do Sądu o nagrywanie obrazu z urzędu? Nie ufam sądownictwu i adwokatom z urzedu ( ale lepszy rydz niz nic) więc chce mieć nagranie. Nie odpowiadajcie że sędzia na pewno jest bezstronny , tylko poradzcie co ewentualnie mogę zrobić?

Pozdrawiam.

Możesz rejestrować. Musisz złożyć tylko wniosek 14 dni przed rozprawą. Najlepiej głosowe, na video mogą się niezgodzić. Taką zgodę bardzo łatwo uzyskać. Przed samą rozprawą lepiej nie bo przeważnie się nie zgadzają. Nie lubią być zaskakiwani.

Mnie nie będzie na rozprawie więc skąd sprzęt , Sąd ma jakieś własne urządzenie czy mogę ewentualnie adwokata poprosić? :D I jakbyś był taki miły to sprecyzowałbyś mi czy ppsa o tym mówi? :D

Ostatnia edycja:
Możesz adwokata poprosić. Tylko niech złoży wniosek. Nie będzie problemu. Co do przepisów to nie podam bo nie wiem. Sam składałem wniosek o zgodę na nagrywanie dyktafonem bez wyszczególniania i przed wsa i nsa. Zero problemów.

Powrót