Najciekawsza rzecz, z którą miałem przyjmność

• Autor wątku Autor wątku §16 Regulaminu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
§

§16 Regulaminu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mój klient - Pan Z, przed ślubem ze swoją przyszłą żoną miał na nazwisko X i telefon komórkowy u jednego z krajowych operatorów.

Zanim doszło do ożenku - umowa została rozwiązana (powód - nie opłacone faktury). Klient wziął ślub z Panią Z. Ona był atak przywiązana do swojego nazwiska, że za nic w świecie nie chciała nawet słyszeć o tym, że mogłaby się z nim rozstać - Klient chcąc mieć wspólne z nią nazwisko przystał na pomysł przyjęcia jej jako swojego - czyli zmienił z X na Z.

W tym momencie nie informował operatora o zmianie nazwiska - pomimo iż tak stanowiła umowa pomiędzy dostawcą usług tel a nim - umowa została rozwiązana przez operatora jeszcze przed ślubem. Po rozwiązaniu umowy - twierdzi, że nie miał obowiązku informować o tym operatora - bo gdyby miał obowiązek to równie dobrze musiałby ten fakt ogłosić całemu światu - w tym operatorom innych sieci gdzie umowy na czas określony wygasły (a też był w nich taki zapis).

Operator skierował sprawę przeciwko (nie figurującemu w żadnym urzędzie) Panu X do sądu i wyrok się uprawomocnił - pismo za potwierdzeniem zostało odebrane przez osobę trzecią w miejscu zameldowania Pana (Kiedyś X, a wtedy już) Z.

Ponieważ nikt na pismo nie odpowiedział - sprawa trafiła do komornika - który wysłał informację o zajęciu rachunku dłużnika - Pana X - na adres Pana Z - powołując się na prawomocny wyrok w sprawie i klauzulę wykonalności egzekucji - przeciwko Panu X. Do zajęcia rachunku nie doszło (pomimo pisma sprzed roku w tej sprawie od komornika do Pana X).

Sąd wydał prawomocny wyrok przeciwko osobie o innym nazwisku. Stan faktyczny na moment skierowania sprawy do sądu i uprawomocnienia się wyroku - Pan X - był już wtedy Panem Z.

Przepraszam za dużą ilość znaków ale czy coś takiego jest możliwe? :-)[cytat="Wyciąg z regulaminu forumprawne.org"]
§16 Nazwy użytkowników nie mogą być adresami stron www
§18a Umieszczanie w podpisach linków do innych stron oraz reklam wymaga zgody Administratora. W tym celu należy skontaktować się z nim za pośrednictwem systemu Prywatnych Wiadomości (PW). Nie stosowanie się do tego wymogu będzie się wiązało z otrzymaniem ostrzeżenia, a w ostateczności zablokowaniem konta na forum.
[/cytat]

Proszę zaproponować inną nazwę użytkownika :!:

edit: N

-CD

Przepraszam, za dużą ilość znaków - temat pewnie jest już mocno oklepany - jak zdążyłem się zorientować... ;-)

Historię orzymałem do rąk własnych od Pana Z, który "żyje" z egzekucją przypisaną do prawomocnego wyroku wydanemu przeciwko "innej" osobie. Spawa jest o tyle ciekawa, że Pan Z żyje sobie spokojnie - jest już zameldowany gdzie indziej niż za kawalerskich czasów - i żeby było śmieszniej - dostał ostatnio kredyt w Banku B - plus kartę kredytową na sporą kwotę za wywiązywanie się z umowy kredytowej w terminie - i prowadzenie od 4 lat rachunku który rok temu miał zostać zamknięty.

Piszę o tym - bo strasznie mnie ta historia zaintrygowała - tzn. ja znam w praktyce tylko jej jasną stronę tzn. kredyt który pomagałem mu otrzymać (ze skutkiem pozytywnym). Czy coś takiego jest realne ?!?!

Pozdrawiam serdecznie i będę wdzięczny za rozsądny komentarz ;-)

P.S. Panom (i Paniom - byćmoże powinienem był zacząć od tych drugich) -chcącym zamiast odpowiadać na zadane pytanie, wpisywać treści typu "poszukaj w google" - serdecznie z góry dziękuję. Mój czas wolny jest ograniczony na tyle, że sprawdzę czy dostałem odpowiedź być może jutro, a być może dopiero za kilka dni.

Kłaniam się czekając z niecierpliwością na odpowiedź ;-)

Powrót