I
Iza123#
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Moi mili,
Jestem wynajmującym.
Zawarłam umowę najmu mieszkania.
Umowa została zawarta na okres 1/2 roku.
Najemca wpłacił kaucję,
przedstawił listę życzeń i pragnień
i ... nie odebrał kluczy.
Jego pragnienia zrealizowałam.
Poinformował mnie, że odstępuje od umowy.
Podpisana przeze mnie umowa nie przewiduje możliwości odstąpienia od niej przez Najemcę, a jedynie zawiera ustalenia dotyczące rozwiązania umowy.
Umowa może być rozwiązana z zachowaniem 1 miesięcznego terminu wypowiedzenia przez każdą ze stron w formie pisemnej. W tym przypadku koniec umowy przypada na koniec miesiąca kalendarzowego w którym zostało dostarczone wypowiedzenie.
Umowa może zostać wypowiedziana przez wynajmującego ze skutkiem natychmiastowym z zachowaniem formy pisemnej w przypadku zwłoki w zapłacie czynszu lub opłat za używanie lokalu o co najwyżej 3 dni.
Kaucja najemcy pokrywa 1,5 czynszu.
Najemca nie wypowiedział umowy pogroził tylko, że sprawa znajdzie się w sądzie.
Czy mam prawo potrącić z kaucji czynsze?
Czy mogę po 1,5 miesiąca wypowiedzieć umowę ze skutkiem natychmiastowym?
Jak w takim przypadku liczy się termin wypowiedzenia. Czy jeśli napiszę, że wypowiadam umowę z dniem 15/01/2017 to umowa przestaje strony obowiązywać z dniem 16/01/2017?
Bardzo proszę o zajęcie się tą sprawą ze wskazaniem na podstawę prawną.
Cóż edukuje mnie życie i Ja też muszę Się.
Iza123#
Jestem wynajmującym.
Zawarłam umowę najmu mieszkania.
Umowa została zawarta na okres 1/2 roku.
Najemca wpłacił kaucję,
przedstawił listę życzeń i pragnień
i ... nie odebrał kluczy.
Jego pragnienia zrealizowałam.
Poinformował mnie, że odstępuje od umowy.
Podpisana przeze mnie umowa nie przewiduje możliwości odstąpienia od niej przez Najemcę, a jedynie zawiera ustalenia dotyczące rozwiązania umowy.
Umowa może być rozwiązana z zachowaniem 1 miesięcznego terminu wypowiedzenia przez każdą ze stron w formie pisemnej. W tym przypadku koniec umowy przypada na koniec miesiąca kalendarzowego w którym zostało dostarczone wypowiedzenie.
Umowa może zostać wypowiedziana przez wynajmującego ze skutkiem natychmiastowym z zachowaniem formy pisemnej w przypadku zwłoki w zapłacie czynszu lub opłat za używanie lokalu o co najwyżej 3 dni.
Kaucja najemcy pokrywa 1,5 czynszu.
Najemca nie wypowiedział umowy pogroził tylko, że sprawa znajdzie się w sądzie.
Czy mam prawo potrącić z kaucji czynsze?
Czy mogę po 1,5 miesiąca wypowiedzieć umowę ze skutkiem natychmiastowym?
Jak w takim przypadku liczy się termin wypowiedzenia. Czy jeśli napiszę, że wypowiadam umowę z dniem 15/01/2017 to umowa przestaje strony obowiązywać z dniem 16/01/2017?
Bardzo proszę o zajęcie się tą sprawą ze wskazaniem na podstawę prawną.
Cóż edukuje mnie życie i Ja też muszę Się.
Iza123#