Najem - próba wyłudzenia odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku kp06121980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kp06121980

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
bardzo proszę o pomoc. Wynajmowałam mieszkanie (umowa zawarta z miesięcznym okresem wypowiedzenia). Gdy poszłam do szpitala właściciel wymienił zamki w mieszkaniu. Gdy moja mama próbowała się skontaktować w celu wyjaśnienia i zabrania moich rzeczy - nikt nie chciał z nią rozmawiać. Po wyjściu ze szpitala również nie miałam dostępu do mieszkania. Zgłosiłam to na policję i dopiero wtedy właściciel zgodził się oddać moje rzeczy. Rzeczy osobiste zostały mi zwrócone dopiero po miesiącu. Wtedy właściciel dał mi do podpisania protokół zdawczo odbiorcy. Nie podpisałam, bo nie zgadzałam się z jego treścią. W mieszkaniu były inne meble, zniszczone drzwi itp. Teraz przysłał mi protokół podpisany przez niego i żonę jako świadka, że całe mieszkanie jest zniszczone i domaga się zwrotu pieniążków. Nadmieniam, że nie wziął ode mnie kaucji, bo mieszkanie było zniszczone. Co robić w takiej sytuacji? Nie miałam dostępu do mieszkania przez 3 m-ce! Ani ja ani nikt z mojej rodziny.
Proszę o pomoc.

Piszę w tym wątku, ponieważ właściciel straszy mnie, że skieruje sprawę do sądu cywilnego.

Powrót