Nakaz doprowadzenia czy nie?

• Autor wątku Autor wątku waldi.32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

waldi.32

Użytkownik
Odpowiedzi
83
Witam po raz kolejny!Jak wcześniej już wspominałem złożyłem wniosek o odroczenie oraz wniosek o niedoprowadzenie do czasu rozpatrzenia w/w wniosku.Minęło już ponad 5 tygodni, a nie dostałem żadnej odpowiedzi do dzisiaj.Zasadniczo powinienem już siedzieć ale się nie ukrywam,co będzie to będzie.Cy ktoś potrafi mi wyjaśnić jak długo mam jeszcze czekać?(W sądzie tylko to potrafią powiedzieć,byłem już 4 razy).Może jest tak że gdy dostałem bilet to moją sprawę już sobie podarowali?Mój syn ma za miesiąc komunię i jestem pewien,że jak się teraz sam wstawię to na pewno nie dostanę przepustki.Pomóżcie proszę!

Skoro nadal jesteś na wolności to raczej dobry znak choć oczywiście to Sąd decyduje, czy i kiedy Cię doprowadzi przymusowo. Jeśli to pierwsza tego typu sytuacja i pierwszy wniosek o odroczenie kary, to podejrzewam, że pozostaniesz na wolności do czasu rozpoznania wniosku.

Takiej też myśli jestem.A czy wiadomo ile sąd ma na rozpatrzenie mojego wniosku o odroczenie(czy ma jakiś termin),bo z tego co się dzieje to wątpię w to bardzo.Cały czas słyszę tylko,że mam czekać.

waldi.32 napisał:
Takiej też myśli jestem.A czy wiadomo ile sąd ma na rozpatrzenie mojego wniosku o odroczenie(czy ma jakiś termin),bo z tego co się dzieje to wątpię w to bardzo.Cały czas słyszę tylko,że mam czekać.Czy ktoś potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie?

Dostałem termin rozprawy o odroczenie.Czy ktoś się orientuje jakie mam szanse na pozytywne rozpatrzenie w Poznaniu?(w sensie,czy się przychylają do prośby?)

szanse sa, dobrze by było gdyby ci odroczyli na 6 miesiecy potem znowu pisz o odroczenie i jak dostał bys znowu odroczke ( nie jestem do konca pewna ale chyba musisz miec 2x po 6 miesiecy odroczone) a wtedy mozesz sie starac o zawieszenie kary.
jesli sad sie nie przychyli na tej sprawie mozesz złożyc wniosek do okregowego sadu, z tym ze pamietaj rejonowy sad moze wydac nakaz doprowadzenia do zk, co w praktyce jest ze sad okregowy nie pomoże ,ale czasami sady tak szybko nie wystepuja o doprowadzenie wiec szanse sa. ( nie pisze tu jak to jest w Poznaniu tylko w praktyce)

Powrót