Nakaz opuszczenia mieszkania przez sprawcę przemocy domowej

• Autor wątku Autor wątku crkpc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

crkpc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Pełnoletnie dziecko oraz ojciec chcą złożyć wniosek do sądu o nakaz opuszczenia lokalu oraz zakaz kontaktów w stosunku do drugiego z pełnoletnich dzieci, które stosuje wobec nich przemoc domową i jest osobą uzależnioną. Czy mogą służyć taki wniosek razem jako wnioskodawcy czy wnioskodawca może być tylko jeden

Mogą być we dwóch wnioskodawcami, może też być to tylko jeden z nich.

Niebieska karta jest już dawno prowadzona, chodzi o pismo do sądu cywilnego w trybie ustawy przeciwprzemocowej, bez wydanych wcześniej nakazów i zakazów przez policję

qwertu70 napisał:
Policja jako organ jest władna do wydania wskazanych nakazów/zakazów !
Policjant a nie Policja.
qwertu70 napisał:
Najczęściej taką procedurę tj Niebieską kartę prowadzi policjant dzielnicowy na którego terenie mieszkają strony.
Prowadzi grupa diagnotyczno-pomocowa. Tak, w jej skład wchodzi dzielnicowy ale poza nim są także inni specjaliści.
crkpc napisał:
Niebieska karta jest już dawno prowadzona, chodzi o pismo do sądu cywilnego w trybie ustawy przeciwprzemocowej, bez wydanych wcześniej nakazów i zakazów przez policję
Odpowiedź już Pan otrzymał.

Byrhtnoth napisał:
Policjant a nie Policja.
.....
oj. (...) oraz doczytaj (...)
Ale masz właściwe nazewnictwo:
11. W skład grupy diagnostyczno-pomocowej wchodzą:
...
2) funkcjonariusz Policji.

crkpc napisał:
"dawno", czyli (...)
Moja rada: (...)
Zwróć uwagę, że (...)
----------
Czyli, moment. Jak ktoś napisze - tutaj Ty - , to już nikt inny nie może od siebie ze swojego punktu ?
Byrhtnoth napisał:
....
Odpowiedź już Pan otrzymał.
...?

OK, to proszę usuń moje wpisy z tego tematu

Tyle ode mnie w temacie. Wezmę sobie to do serca tj że jak ktoś już coś podpowie, to aby NIC NIE PISAĆ. Dzięki na info

Powrót