Nakaz z EPU w sprawie chwilówki Proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku tomikno
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomikno

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, dostałem nakaz zapłaty na rzecz firmy easyDEPT w kwocie 2178 zł + 630 zł koszty procesu.
Firma ta zakupiła dług od firmy NetCredit w której to zaciągnąłem w maju 2013 roku chwilówkę na kwotę 600 zł, po miesiącu miałem zwrócić 750 zł lecz straciłem pracę i nie dałem rady. Nic by dziwnego nie było bo mam chwilówki w innych firmach ale okazało sie że ta firma naliczała mi dziwną co miesięczną opłatę za jakieś ubezpieczenie w kwocie 100 zł miesięcznie i do wypowiedzenia urosło ponad 2100 zł. Oczywiście w między czasie dzwoniłem do nich w sprawie ugody ale nie chcieli się zgodzić na anulowanie składki za ubezpieczenia. Czy mogę to zaskarżyć chodzi mi dokładnie kwotę, zgadzam się na spłatę 600 zł + prowizja 150 zł + odsetki karne, ale nie zgadzam się z tymi dziwnymi opłatami w kwocie ponad 1300 zł jakie narosły do wypowiedzenia umowy oraz z opłatą 630 zł za proces.

arkusz informacyjny .pdf - PDF Archive

harmonogram .pdf - PDF Archive

umowa .pdf - PDF Archive

Złóż sprzeciw ta firma najczęściej nie ma dokumentów źródłowych, ale trzeba to umiejętnie rozegrać. Poczytaj o tym.

A jak ten sprzeciw sformować? O czym mam poczytać?
Dziękuję Panu za szybką reakcję.

Od faktu, że nie uznajesz roszczenia, gdyż powód nie przedstawił umowy, z której wynika żądanie.

Poza tym trzeba napisać o tym, że ubezpieczenie było nienależne za okres następujący po wypowiedzeniu umowy, koszty są niezgodne z klauzulami zabronionymi i wiele innych.

O tym masz poczytać.

rafal_26 napisał:
Od faktu, że nie uznajesz roszczenia, gdyż powód nie przedstawił umowy, z której wynika żądanie.

Poza tym trzeba napisać o tym, że ubezpieczenie było nienależne za okres następujący po wypowiedzeniu umowy, koszty są niezgodne z klauzulami zabronionymi i wiele innych.

O tym masz poczytać.

Witam ponownie, Panie Rafale coś ruszyło - powód wycofał pozew ale bez zrzeczenia się roszczenia - o co dokładnie chodzi, jakiego scenariusza mogę się spodziewać?

Jednocześnie dokładnie sprawdziłem historię z pierwotnym wierzycielem "Net Credit" i okazuje się że od czerwca 2013 roku przedłużałem tą pożyczkę 5-cio krotnie po 180 zł miesięcznie (łącznie wpłaciłem firmie NetCredit 900 zł)

e7389842bf94e.bmp.html

8fd95e3cc409d.bmp.html

Ostatnia edycja:
Czy ktoś inny mi odpowie, bo Pana rafal_26 od dłuższego czasu nie ma na forum.

Powrót