Nakaz zaplaty cyfrowy polsat, windykacja

• Autor wątku Autor wątku Dobernikov
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dobernikov

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
WItam, jakis czas temu, otrzymalem pismo od Cyfrowego Polsatu iz obciazaja mnie kara za brak zwrotu dekodera, wszystko ok, tylko tak::mad:

rozwiazanie umowy nastapilo 28.09.2012, dekoder oczywiscice odeslalem, ale niesety nie posiadam juz zadnego kwitka z poczty, pare miesiecy pozniej placilem jeszcze za zarwanie umowy, cyfrowy polsat sadownie wnosil sprawde, i poprzez mojego pracodawce calosc zostala uregulowana,
Pare dni temu kolejne pismo, juz od windykacji, ze kwote musze zaplacic, i sie zastanawiam, czy z chwila zerwania tej umowy i to sadowne wezwanie do zaplaty, co bylo uregulowane, jest jednoznaczne z zakonczeniem calej sprawy?
i jak sie ma zastosowanie Art. 118. kc w tej sprawie odnosnie przedawnienia?
Czy ew, przedawnienie moge liczyc od daty zerwania umowy?

Dziekuje

Moze faktycznie za bardzo chaotycznie napisalem, byl to pozew o rozwiazanie umowy i koszty za zerwanie umowy, wczesniej bylo pismo o dekoderze ktory zostal odeslany, a po 4 latach pismo ponowne od polsatu o dekoder, a po miesiacu windykacja, moze to byc jakas proba wyludzenia?

Teraz jest tylko pismo z Polsatu? Co napisali

teraz najpier z polstau, o naleznosc za dekoder i po miesiacu od tego sprzedali dlug windykacji i windykacja egzekwuje - przyslali pismo, o tej firmie windykacyjnej tyle co wyczytalem w necie to ze naciagacze

Rozumiem że w tej sprawie nie było sądowego nakazu zapłaty?

nie, nie bylo, same pisma mam teraz i cytat z pisma od firmy windykacyjnej:

"Niniejsze wezwanie do zaplaty jest wezwaniem ostatecznym, przedsadownym"

Skoro nie było sądowego nakazu zapłaty, a sprawa jest z roku 2012 to właściwie tematu już nie ma...

Pozostaje ci w przyszłości odebrać polecony z sądu i wnieść pismo procesowe.

Powrót