N
natalianadia
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
W roku około 2005 wzięłam kredyt na raty., którego nie spłaciłam. Bank oddał(sprzedał) zadłużenie do Prokura Niestend Sekuryt. Fund. Inw. we Wrocł. Mieszkałam wtedy w mieście G, pod innym adresem niż teraz. Prawdopodobnie przychodziły jakieś zawiadomienia, których nie odebrałam, gdyz tam już nie mieszkałam.
W roku 2014 patrząc po sygnaturze Prokura z Wrocławia wniosła pozew przeciwko mnie.
Wczoraj przyszedł list od komornika z załącznikami (4szt-skany).
Jest tam tez nakaz zapłaty od Referendarza z dnia 25 lutego 2015r.
Teraz moje pytanie:
1.czy mój dług sie przedawnił - nie mam żadnych umów z bankiem fizycznie. (okres 3 lata?)
2. czy mam złozyć skarge na orzeczenie Referendarza o uchylenie postanowienia o nadaniu klauzuli wykonalności w związku z podaniem przez wierzyciela nieaktualnego adresu w pozwie i braku mozliwosci obrony/odwołania sie i załączyc do tego zaswiadczenie o zameldowaniu na pobyt w miejscu w którym teraz mieszkam.
3. czy złozyc wniosek o przywrócenie terminu na wniesienie sprzeciwu od wydanego nakazu zapłaty
4. czy do komornika tez mam cos pisac zadzwonić .
Prosze co mam robic gdyz czas ucieka.
Dodatkowo jeszcze komornik wysłał pismo do skarbówki, ale i tak mi nic nie wezma bo nie mam dochodu, a z mężem mamy rozdzielnośc majątkową- poprawcie mnie jeśli się mylę. Chyba ze od męża będą próbowali cos wziąść.
W roku 2014 patrząc po sygnaturze Prokura z Wrocławia wniosła pozew przeciwko mnie.
Wczoraj przyszedł list od komornika z załącznikami (4szt-skany).
Jest tam tez nakaz zapłaty od Referendarza z dnia 25 lutego 2015r.
Teraz moje pytanie:
1.czy mój dług sie przedawnił - nie mam żadnych umów z bankiem fizycznie. (okres 3 lata?)
2. czy mam złozyć skarge na orzeczenie Referendarza o uchylenie postanowienia o nadaniu klauzuli wykonalności w związku z podaniem przez wierzyciela nieaktualnego adresu w pozwie i braku mozliwosci obrony/odwołania sie i załączyc do tego zaswiadczenie o zameldowaniu na pobyt w miejscu w którym teraz mieszkam.
3. czy złozyc wniosek o przywrócenie terminu na wniesienie sprzeciwu od wydanego nakazu zapłaty
4. czy do komornika tez mam cos pisac zadzwonić .
Prosze co mam robic gdyz czas ucieka.
Dodatkowo jeszcze komornik wysłał pismo do skarbówki, ale i tak mi nic nie wezma bo nie mam dochodu, a z mężem mamy rozdzielnośc majątkową- poprawcie mnie jeśli się mylę. Chyba ze od męża będą próbowali cos wziąść.
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.