nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym

• Autor wątku Autor wątku turecik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

turecik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
wiem, że ten temat wielokrotnie został poruszany za forum ale nie mogę odszukać odpowiedzi do mojej sprawy.
Zacznę od początku: 10.12.2003 r. moja mama dostała mandat za przejazd bez ważnego biletu komunikacją miejską w Łodzi, niestety mandatu nie zapłaciła, czekaliśmy na jakiekolwiek wezwanie do zapłaty ale nic nie przychodziło aż do 28.10.2011 kiedy dostała wezwanie do zapłaty i przedsądowne zawiadomienie. Mama nie odpowiedziała na to pismo ani nie zapłaciła kwoty wskazanej w zawiadomieniu.
Wczoraj dostała nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym z sądu rejonowego w Lublinie oraz pozew o zapłatę :( i teraz moje pytanie co mam dalej z tym zrobić, czy trzeba będzie jednak zapłacić, czy jest możliwość aby tego uniknąć?
Proszę o odpowiedź.

turecik napisał:
wiem, że ten temat wielokrotnie został poruszany za forum ale nie mogę odszukać odpowiedzi do mojej sprawy.

i teraz moje pytanie co mam dalej z tym zrobić, czy trzeba będzie jednak zapłacić, czy jest możliwość aby tego uniknąć?
Proszę o odpowiedź.

Odpowiedzi na Twoje pytanie jest od groma. Wystarczy poświecić ok. 7 minut i dobrze poszukać na forum ale Ty wolisz iść na łatwiznę i założyć nowy wątek.

Odpowiedź taka jakie pytanie.

Należy przeczytać pouczenie na nakazie, zastosować się do niego i podnieść zarzut przedawnienia.

Powrót