nakaz zapłaty z esądu- pozew firmy windykacyjnej

• Autor wątku Autor wątku roland.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

roland.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, kancelaria prawna reprezentująca Ultimo chce odemnie pieniędzy za rzekome nieoddanie dekodera w 2000roku i jakieś niezapłacone 1zł za antene(łącznie chcą jakieś 2000zł), przyszedł nakaz zapłaty, wysłałem sprzeciw wobec złodziejskiemu prawu.
Sąd wydaje wyrok na podstawie Twierdzenia powoda o rzekomym długu bez rozpatrzenia dowodów.
Oczywiście w ogóle sytuacja nie miała miejsca ponieważ dekoder został zwrócony, dlatego chciałem zapytać czy mogę pozwać Ultimo o nachodzenie, nękanie, straszenie, próbę wyłudzenia znaczy kradzieży, jakie mam szanse na dokopanie tej mafijnej firmie z luksemburgu.

Druga sprawa, chciałem gdzieś zaskarżyć polskie złodziejskie prawo i ten cały e-sąd, chcę zaskarżyć kogoś kto za to odpowiada, oczywiście najlepiej jak już jesteśmy w unii najlepiej do jakiegoś trybunału unijnego - jakie są możliwości?

pozdrawiam

W Polsce każdy ma prawo do sądu i każdy może żądać, aby to sąd rozstrzygnął, czy masz rację.

Nękanie, to inna bajka, pisaliśmy o tym wiele razy.

Dzięki za zainteresowanie

Dużo czeka mnie czytania i troche to potrwa ponieważ jestem zapracowany, w sumie wiele już poczytałem lecz akurat nie ten temat z linku, mam nadzieje, że znajdę tam jakieś linki, namiary na instytucje czy prawników, którzy specjalizują się w tego tych rzeczach i które mi chodzi.
Sprawa zwrotu, nie mam szans na znalezienie protokołu zwrotu sprzętu, to było ponad 10lat temu, tego sklepu już też nie ma, tylko czekać, aż spółka centertel każe mi pokazać kwit wpłaty abonamentu z 1996r, jeśli nie mam to każą mi zapłacić za pośrednictwem e-sądu.

Mimo wszystko, jeśli znajdzie się ktoś kto przyspieszy moje poszukiwania i poda jakie są szanse powodzenia moich planów będę zobowiązany, oczywiście mógłbym iść do pierwszego lepszego radcy lecz wiąże się to z kosztami, nie wiem, który radca doradzi dobrze a który nie więc musiał bym iść do kilku, nie mam znajomości a nie chcę aby jakiś adwokat mi powiedział, spokojnie pozwiemy ich, ja pójdę w koszta i sprawe przegram.

Sprawy nie przegrasz, wystarczy, że podniesiesz zarzut przedawnienia roszczeń.

Jeśli nie masz na zbyciu kasy, wnieś sprzeciw samodzielnie.

Prawnik przyda się w wytoczeniu ODRĘBNEGO powództwa dotyczącego nękania, jeśli rzeczywiście coś takiego miało miejsce.

roland. napisał:
eśli znajdzie się ktoś kto przyspieszy moje poszukiwania i poda jakie są szanse powodzenia moich planów będę zobowiązany, oczywiście mógłbym iść do pierwszego lepszego radcy lecz wiąże się to z kosztami, nie wiem, który radca doradzi dobrze a który nie więc musiał bym iść do kilku, nie mam znajomości a nie chcę aby jakiś adwokat mi powiedział, spokojnie pozwiemy ich, ja pójdę w koszta i sprawe przegram.

rolandzie, sprawę masz wg mnie w 100% wygraną ponieważ jest 3 lata na upominanie się o zapłatę. Zasadniczo nie musisz szukać potwierdzenia oddania dekodera. Sam sobie poradzisz, tylko u mnie trwało to 1,5 roku. Na zażalenie referendarz da Ci odmowę. Piszesz druga skargę i też odmowa. Odwołujesz się do sądu i dopiero po roku od prawdziwego sędziego ( a nie referendarza) dostajesz
przekazanie do Twojego sądu rejonowego. To wszystko jest bez kosztów i nie ma żadnych opłat. Tylko pilnuj terminów. Do sądu rejonowego musisz napisać sensowne pismo o odrzucenie i koszty, bo tam są sprytni prawnicy. Na adwokatów też uważaj. Część jest uczciwych , a większość jest takich co tworzą pozory działania, a tak na prawdę starają się maksymalnie przedłużyć sprawę by wyciągnąć najwięcej kasy. Jak ja poszedłem w 2011 roku do adwokata ( w Warszawie) to taniej wychodziło zapłacić nieprawdziwy dług.

gamirku:

proszę nie pisz pół prawd...

ultomo nie jest wpisane do krajowego rejestru sadowego, wiec nie ma prawa dzialac w Polsce.

Ultimo jest firma zagraniczna wiec nie ma prawa skladac pozwu w postepowaniu elektronicznym.

Sam zamierzam wystapic do wielkiego ksiecia Luksembuirgu z pozwem przeciwko tej firmie.
becnie wytoczylem sprawe przeciwko sadowi w Lublinie o ujawnienie adresufirmy ultomo i przedstawienie dowodow, ze rzeczopna firma istnieje.
Prosze sie nie dawac zlodziejom.

derk5 napisał:
ultomo nie jest wpisane do krajowego rejestru sadowego, wiec nie ma prawa dzialac w Polsce.

Ciekawa teza, szkoda tylko, że nie ma nic wspólnego z prawdą.

Witam,
chciałbym zapytać czy ktoś z Was jest w posiadaniu pozwu, który otrzymał z firmy windykacyjnej i mógłby mi go udostępnić na priv (oczywiście zamazując swoje dane).
Pozwy takie są mi potrzebne do napisania pracy i przeprowadzenia analizy. sprawa dość pilna dlatego będę zobowiązany za każdy dokument.

A jaki temat pracy i czego dotyczy analiza?

Antywindykacja-jak dochodzić swoich praw w sądzie.
Analiza dot. m.in uzasadnień stosowanych przez firmy windykacyjne w pozwach

Tomasz.M75 napisał:
Analiza dot. m.in uzasadnień stosowanych przez firmy windykacyjne w pozwach
:D
M.in.:
- kupili my pakiet cyferek z tym panem
- wystawili my wyciąg z ksiąg rachunkowych funduszu i jest to przenajświętsza prawda co tam my napisali, niech nas piorun trzaśnie jeśli jest inaczej
- pozwany nie zakwestionował wezwania do zapłaty więc nam kasę wisi
- w tej rubryce ta pani jest zapisana
- ten pan podpisał umowę na 2 tys więc wisi nam 1400

Takie najczęściej mi się przewijają :)

Raczej bez ten pan podpisał umowę na 2.000 zł. Tylko ten pan podpisał umowę, więc wisi na 2.000 zł w tym 300 zł odsetek.

rafal_26 napisał:
Raczej bez ten pan podpisał umowę na 2.000 zł. Tylko ten pan podpisał umowę, więc wisi na 2.000 zł w tym 300 zł odsetek.
Wiem co widzę i piszę :) umowa + brak rozliczenia salda

marian.pazdzioch napisał:
:D
M.in.:
- kupili my pakiet cyferek z tym panem
- wystawili my wyciąg z ksiąg rachunkowych funduszu i jest to przenajświętsza prawda co tam my napisali, niech nas piorun trzaśnie jeśli jest inaczej
- pozwany nie zakwestionował wezwania do zapłaty więc nam kasę wisi
- w tej rubryce ta pani jest zapisana
- ten pan podpisał umowę na 2 tys więc wisi nam 1400

Takie najczęściej mi się przewijają :)

Nie bardzo rozumiem odpowiedź. Jeśli ktoś jest w posiadaniu pozwów z firm windykacyjnych to proszę o przesłanie na priv.

Ponawiam pytanie. Czy ktoś jest w posiadaniu pozwów z firm windykacyjnych i może się ze mną nimi podzielić na priv (oczywiście z zamazanymi danymi)? Interesują mnie pozwy ze wszystkich firm windykacyjnych - jako materiał do analizy i napisania pracy.

Jeśli nie chcesz zaczynać kariery prawniczej z przetrąconym kręgosłupem zawodowym, to lepiej takich rzeczy nie czytaj :)

Powrót