H
henryk1959
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Dostałem nakaz zapłaty z E-Sądu. Chciałbym złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty ze względu na upływ terminu przedawnienia (minęło 10 lat).
Mam do Państwa pytania. Czy mam złożyć na formularzu SP? - zarzut od nakazu zapłaty czy sprzeciw od nakazu zapłaty (po prostu co należy skreślić a co zostawić).
W pouczeniu nakazu zostałem poinformowany że w ciągu 7 dni mogę złożyć skargę w tym przypadku na referendarza odnośnie rozstrzygnięcia w zakresie kosztów procesowych (1321zł tytułem zwrotu kosztów procesu). Bardzo proszę Państwa o wyjaśnienie mi tego i ewentualnie wskazówki jak ma taka skarga wyglądać?
Co napisać w rubryce 8 "Żądanie zwrotu kosztów procesu?
Bardzo proszę o pomoc (nie ukrywam że czas mnie nagli).
Pozdrawiam Użytkowników Forum. Henryk
Mam do Państwa pytania. Czy mam złożyć na formularzu SP? - zarzut od nakazu zapłaty czy sprzeciw od nakazu zapłaty (po prostu co należy skreślić a co zostawić).
W pouczeniu nakazu zostałem poinformowany że w ciągu 7 dni mogę złożyć skargę w tym przypadku na referendarza odnośnie rozstrzygnięcia w zakresie kosztów procesowych (1321zł tytułem zwrotu kosztów procesu). Bardzo proszę Państwa o wyjaśnienie mi tego i ewentualnie wskazówki jak ma taka skarga wyglądać?
Co napisać w rubryce 8 "Żądanie zwrotu kosztów procesu?
Bardzo proszę o pomoc (nie ukrywam że czas mnie nagli).
Pozdrawiam Użytkowników Forum. Henryk