Nakaz Zapłaty..

• Autor wątku Autor wątku Adrian Krystian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adrian Krystian

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Jakiś czas temu otrzymałem informację o cesji. Na dokumencie o cesji jak i informacji od cesjonariusza jest zgodnie błędny nr umowy.
W poniedziałek odebrałem odpis nakazu zapłaty z postępowania upominawczego z SR. Pozew jest rozpisany z błędnym nr umowy dodatkowo załączone są dowody w postaci:
-zawiadomienie o cesji z banku (zły nr. umowy),
-wezwanie do zapłaty z propozycją zawarcia ugody (również zły nr. umowy),
-umowa kredytu z prawidłowym nr. umowy(jedyne co się zgadza w tym pozwie).

Moje pytanie brzmi: jakie zarzuty podnieść w sprzeciwie i jak je uzasadnić?
Czy w takich okolicznościach posiadanie przez cesjonariusza kopii mojej umowy jest w ogóle legalne ?

Sprawa w ogóle Cię nie dotyczy, czy Twoją linią obrony jest wyłącznie omyłka we wskazaniu numeru umowy (jak wskazano w #2 w takim przypadku skądinąd bez znaczenia)?

Odpowiedź już padła (post #3), co najwyżej możesz troszkę przedłużyć, dojdą odsetki, strata czasu i dalej nic to nie zmieni. Wszak z załączonego dowodu wynika czego nakaz dotyczy.
Adrian Krystian napisał:
załączone są dowody w postaci:
Adrian Krystian napisał:
Edit;
Nie pisz postu, pod postem, można edytować :)

Ostatnia edycja:
Kanas napisał:
Odpowiedź już padła, co najwyżej możesz troszkę przedłużyć, dojdą odsetki, strata czasu i dalej nic to nie zmieni. Wszak z załączonego dowodu wynika czego nakaz dotyczy.

Czyli lepiej spłacić ?

Adrian Krystian napisał:
Czyli lepiej spłacić ?
Uczciwie jest spłacić kredyt, który się zaciągnęło, natomiast czy "musisz", na to nie odpowiem, troszkę mało czasu aby zapoznać się z wątkiem z linku.

Kanas napisał:
Uczciwie jest spłacić kredyt, który się zaciągnęło, natomiast czy "musisz", na to nie odpowiem, troszkę mało czasu aby zapoznać się z wątkiem z linku.

Merytorycznie ujmując skąd ja mam wiedzieć czy spłacam swój kredyt? To jest tylko jedno z zagadnień. Założyłem wątek w celu uzyskania porady prawnej (jak to przystało na forum prawne) aspekt moralny pozostawmy temidzie.

Adrian Krystian napisał:
Jakiś czas temu otrzymałem informację o cesji. Na dokumencie o cesji jak i informacji od cesjonariusza jest zgodnie błędny nr umowy.
W poniedziałek odebrałem odpis nakazu zapłaty z postępowania upominawczego z SR. Pozew jest rozpisany z błędnym nr umowy dodatkowo załączone są dowody w postaci:
-zawiadomienie o cesji z banku (zły nr. umowy),
-wezwanie do zapłaty z propozycją zawarcia ugody (również zły nr. umowy),

Moje pytanie brzmi: jakie zarzuty podnieść w sprzeciwie i jak je uzasadnić?
Czy w takich okolicznościach posiadanie przez cesjonariusza kopii mojej umowy jest w ogóle legalne ?
przeczytaj uzasadnienie pozwu oraz dokładnie przejrzyj dowody jakie powód dołączył a zarzuty same przyjdą,

Kancelaria RAVEN obciąża mnie za już spłacony kredyt w WBK dokładnie X/2018r. dodam, że wysokość spłata była ustalana w porozumieniu z nimi na infolinii gdzie wskazali dokładna kwotę całkowitej spłaty) po czym końcem listopada otrzymałam pismo od pełnomocnika wierzyciela, iż mam nadal nie spłacony kredyt ponieważ nie zostały uregulowane odsetki oraz koszty procesowe (koszty procesowe od rzekomego nakazu sądowego z tym ,że nic takiego nie otrzymałam, jak nakaz zapłaty, mało tego moją wątpliwości budzi fakt, że od dnia spłaty upłynęło ok 1,5 miesiąca i sąd wydał nakaz, a to zastanawiające cóż za pośpiech . Czy ktoś miał do czynienia z takim zdarzeniem ? I czy nakaz zapłaty winię być dostarczony dłuznikowi

Powrót