Naleganie do malzenstwa, czy jest to karalne?

• Autor wątku Autor wątku korinn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

korinn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Jakis czas temu moj- jak wowczas myslalam- przyjaciel( obywatel Kamerunu) mial sytuacje typu: "nie chodze na uniwersytet, grozi mi deportacja, POMOCY". Chcial wziac ze mna slub, mozna by powiedziec bardzo NALEGAL zebym sie zgodzila. O ile pamietam zaczerpnelam sporo wiedzy z tego wlasnie forum i dowiedzialam sie czym to grozi pod wzgledem prawnym, wiec oczywiscie odmowilam i tak nasza "przyjazn" sie skonczyla. Generalnie myslalam, ze go juz deportowali ale niestety...odkad zobaczyl mnie w zwiazku nieustatnnie nam sie naprzykrza, a ja mam juz tego dosyc. Nie podchodzi to pod stalking niestety i nie wydaje mi sie zeby ta sprawa zainteresowala kogokolwiek z brytyjskiej policji. Odonosze wrazenie ze jedyne co moge zrobic to go "zastraszyc" i powiedziec ze pojde na policje i powiem ze chcial zmusic mnie do falszywego malzenstwa, O ILE jest to w ogole godne zainteresowania przez policje. Przyda mi sie jakas pomoc co robic

a jak z jego wizą, może mu się skończyła, jakby co to podkabluj go, może go deportują :)

ale tak naprawdę nie wiem co robić, najlepiej trzymać się z daleka od takich znajomości

Ostatnia edycja:
Nome napisał:
a jak z jego wizą, może mu się skończyła, jakby co to podkabluj go, może go deportują :)

No porada godna forum prawnego.

Ja proponuje zglosic na policje nekanie/ nachodzenie. W miare mizliwosci miec dowody lub swiadkow.

no nie wiem, bo jak przeczytasz poprzednie posty koleżanki, to się dowiesz, że rozważała najpierw fałszywe małżeństwo z owym Kameruńczykiem, a w kilka miesięcy potem wyszła/czy też zamierza wyjść "z miłości" za Pakistańczyka, więc panna ma się czego bać, za fałszywe małżeństwo może dostać kilka lub kilkanaście miesięcy odsiadki w UK, dlatego rady tu trudno udzielić, pójście na policje może się dla niej źle skończyć, jak się policja przyjrzy jej działalności, a Kameruńczyk się wkurzy i doda swoje co nieco

ale jak to mówią jak sobie pościelisz tak się wyśpisz

Ostatnia edycja:
Powrót