J
jaceksailor
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, w dn. 28 list. 2006 r Sąd rejonowy zniósł współwłasność ruchomości, nakazując byłym współwłaścicielom spłatę na moją rzecz określonych kwot. Postanowienie uprawomocniło się 20 grudnia 2006 r. 1 lipca 2007 r wniosłem skargę o wznowienie postępowania. 4 list. 2010 r. sąd oddalił skargę. Do tej decyzji wniosłem apelację do II instancji. 3 listopada 2011 r Sąd Okręgowy oddalił apelację, w ten sposób w mocy zostało utrzymane postanowienie z dn. 28 list. 2006 r. Jeden z wnioskodawców zniesienia współwłasności do dzisiaj nie zastosował się do tej decyzji sądu i nie wpłacił nakazanej sądownie kwoty. Ponieważ zakończyłem już wszystkie możliwe kroki prawne umożliwiające mi zmianę postanowienia z dn. 28 list. 2006 r chcę odzyskać nakazaną nim kwotę od ostatniego współwłaściciela. Jakie powinienem podjąć kroki, czy wskazane w postanowieniu odsetki naliczać od uprawomocnienia się pierwszego Postanowienia, czy od uprawomocnienia się postanowienia kończącego apelację. Bardzo proszę o pilną odpowiedź, Jacek.