Naliczanie opłaty przez uczelnię

• Autor wątku Autor wątku maradona93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maradona93

Użytkownik
Odpowiedzi
32
W czerwcu bieżącego roku zakończyłam studia na uczelni niepublicznej. Przez cały okres studiów posiadałam IOS, jednego przedmiotu nie zaliczyłam. Pani z dziekanatu miała od wysłać wiadomość do wykładowcy w celu ustalenia formy zaliczenia. Do września brak odzewu ze strony dziekanatu. Po przejechaniu się do uczelni okazało się, że nic z dziekanatu nie dociera i pisać bezpośrednio do Pani odpowiedzialnej za mój kierunek. Było wykonanych wiele telefonów, odpowiedź brzmiała, że skontaktuje się ze mną. Sprawa skontaktowania się z wykładowcą odnośnie formy zaliczenia ciągła się do listopada (prywatnie uzyskałam maila i się skontaktowałam samodzielnie w wykładowcą). Legitymacja w tym czasie również nie została przedłużona. Po złożeniu pracy dyplomowej (niezaliczony przedmiot blokował możliwość złożenia pracy) dziekanat naliczył kwotę do zapłaty za te 3 miesiące, w czasie których praca nie została złożona, dodatkowo naliczane są odsetki.
Czy takie postępowanie uczelni można podpiąć to pod utrudnianie zakończenia edukacji i tym samym nie płacić naliczanej kwoty?

Nie mogę edytować postu. Uczelnia przed zakończeniem nauki informowała, ze czesne nalicza się do momentu złożenia pracy, natomiast po zalogowaniu się na profil studenta nie miałam nic naliczonego. O fakcie konieczności zapłaty poinformowano mnie w dziekanacie.

Odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz zapewne w umowie, którą podpisałaś z uczelnią.

Na przyszłość pisz mniej chaotycznie i poprawną polszczyzną.

Powrót