Napawa obuwia wbrew woli, co dalej?

• Autor wątku Autor wątku agaffka1989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agaffka1989

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, moja historia dotyczy butów firmy Lasocki w sklepie CCC.
12.08.2014 – kupiłam obuwie na okres jesienno zimowy. Rozpoczęłam ich użytkowanie 01.11.2014r.
Po miesiącu od rozpoczęcia użytkowania pękły oba obcasy (data zauważenia wady 30.11.2014). Dnia 29.12.2014 złożyłam reklamację (wcześniej nie miałam czasu). Zażadałam zwrotu pieniędzy. Firma CCC uznała, że obuwie kwalifikuje się do naprawy jednak z racji że nie wyraziłam zgody na naprawę dlatego reklamacja została rozpatrzona negatywnie. Za porada sprzedawcy ponownie złożyłam reklamacje wyrażając zgodę na naprawę (dzień złożenia 14.01.2015). Buty zostały naprawione. Odebrałam i po pierwszym założeniu okazało się, że podczas wymiany obcasów w jednym bucie przebił gwóźdź, który delikatnie mówiąc uniemożliwiał użytkowanie obuwia. Dnia 07.02.2015 składam ponowna reklamację, że buty zostały w nieudolny sposób naprawione i żadam wymiany obuwia na nowe lub zwrotu pieniędzy. I tak: dnia 21.02.2015 dostaję informację na malia, że reklamacja jest niezasadna – bez żadnego wyjaśnienia, opinii. Po czym dnia 25.02.2015 dostaję kolejnego maila, że buty zostały naprawione i mogę je odebrać. Zdezorientowana idę do salonu i okazuję się, że rzeczywiście buty zostały naprawione WBREW mojej woli. Butów nie odebrałam bo nie wiem co mam zrobić, uważa że nie maja prawa naprawiać butów wbrew mojej woli. Czy ktoś ma jakiś pomysł?

Powrót