naprawa gwarancyjna...jak długo??

• Autor wątku Autor wątku ewa22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewa22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, mam problem, w styczniu kupiłam w markecie suszarkę. Miesiąc temu zaczęła szwankować (problemy z włącznikiem). Poszłam do tego marketu, aby oddać ja do naprawy gwarancyjnej i ją przyjęli...wypisali także przyjęcie reklamacji. Wcześniej przeczytałam, że czas naprawy trwa 14 dni...od tamtego czasu minął już miesiąc...pracownicy sklepu nic nie wiedza o mojej suszarce i każą czekać. W związku z tym mam pytanie...skoro w gwarancji określono czas(14 dni), to co powinnam, zrobić żeby dostać spowrotem suszarkę..naprawioną i w miarę szybko?? Może to banalny problem, ale często sie z tym spotykamy i chciałabym wiedzieć czego mogę żądać i od kogo jeśli chodzi o przekroczenie czasu naprawy...Z góry dziękuję za odpowiedź :) pozdrawiam

przyłączam sie do pytania

Mam podobny problem.

Proszę napisać pismo z żądaniem zwrotu naprawionej suszarki albo ekwiwalentu pienieznego. A jak beda robic problemy to należy udać się do Rzecznika Praw Konsumentów i poprosić go o interwencję.

Pozdrawiam

A który to market? Skoro jest przetrzymany termin naprawy to raczej bez problemu zwracają kasę

Powrót