Naprawa gwarancyjna

• Autor wątku Autor wątku Profanum
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Profanum

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Szanowni Państwo,
Bardzo proszę o jakieś wskazówki dotyczące mojego aktualnego problemu związanego z naprawą gwarancyjną laptopa ale na początek zarys sytuacji:
Mam wadliwą jednostkę sprzętu, która już dwa razy była na gwarancji w związku z problemem z monitorem, a ostatnio znowu ten sam element zaczął się psuć. Sprzęt wysłałem oczywiście na gwarancje, jednak tym razem dostałem odpowiedź zwrotną, że uszkodzenie jest z mojej winy, bo przy porcie USB jest lekko pęknięta obudowa. Miałem rzeczywiście sytuacje że przypadkowo nadepnąłem na kabel od myszki, który wyrwał się ze sprzętu i najprawdopodobniej to było przyczyną tego pęknięcia. Jednak miało to miejsce już po zauważeniu wcześniej przeze mnie problemu z monitorem i też logicznie myśląc od pękniętej obudowy nie psuje matryca w komputerze. Na wstępnym kosztorysie naprawy mam dwie pozycje, ten problem z monitorem i obudowę.
Czy teraz mogę się domagać naprawy gwarancyjnej związanej z elementem monitora, czy przez to, że jest uszkodzenie obudowy to nie mogę tego w żaden sposób przeforsować? Ewentualnie czy macie Państwo jakieś rady, które pomogą mi wykonać naprawę gwarancyjną w taki sposób, żebym nie musiał dokładać za wadliwy sprzęt (tą część, która jest nie z mojej winy), czy muszę zaakceptować ich decyzje i wyciągnąć pieniądze ze swojej kieszeni?

Powrót