Naprawa po nieuznanej reklamacji - towar niezdatny do użytku po naprawie.

• Autor wątku Autor wątku H4RY
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

H4RY

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
moim problemem jest to, że wysłałem buty do pewnej firmy w związku z tym, że moim zdaniem nadawały się do reklamacji (przetarty zapiętek, rozklejenia podeszwy). Sprzedawca nie uznał reklamacji uznając, że to jest moja wina, mimo to na swój koszt naprawił obuwie.

Tutaj się zaczyna problem, ponieważ po naprawie obuwie nie nadaje się do użytku, zrobiło się za ciasne i po 8 godzinach w pracy obtarcia i odciski były nie do zniesienia. Po rozmowie ze sprzedawcą po buty został wysłany kurier przez niego w celu poprawy tej źle wykonanej naprawy.
Teraz obuwie wróciło do mnie i dalej są za ciasne i nie da się w nim chodzić, pomimo "rozciągnięcia na wymiar".
Dzwoniłem do sprzedawcy, proponuje, aby buty zostały u mnie a ja otrzymam 30% ich wartości (ok. 50 zł), lecz mi nie są potrzebne za małe buty.

Moje pytanie brzmi - czy w takiej sytuacji mogę się ubiegać o wymianę butów na nowe lub otrzymanie zwrotu pieniędzy za nie?

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim tym, którym chciało się wszystko przeczytać ;)

Michał

Masz prawo ubiegania się naprawy lub jeśli nie jest możliwa wymiany na nowe. Ewentualnie zwrot pieniędzy wchodzi w grę.

Czyli muszę zgłosić ponowną reklamację i ubiegać się o wymianę (bo naprawa była bezskuteczna) lub zwrot pieniędzy? Ciężko było się z działem reklamacji dogadać przez telefon.

Powrót