naprawa samochodu

• Autor wątku Autor wątku agnieszka123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agnieszka123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, chciałam się dowiedzieć czy mogę się domagać reklamacji ,a sprawa jest taka : 2-3 miesiace temu oddałam auto do mechanika ponieważ auto nie odpalało na gazie.Mechanik powymnieniał części zapłaciłam za to 800zł. Po tej wymianie miał być wszystko ok, okazało się że autko zaczęło gasnąć jak by były zbyt małe obroty. Pomownie oddałam je do tego samego fachowca, zgarnął nastepne 400 zł.Jak się okazało auto dalej szwankuje bo Zaczya się dławić na gazie, zatem moje pytanie brzmi czy mogę się domagać naprawy auta w ramach reklamacji ?( koszta naprawy pokrywałby mechanik). Czy w tym przypadku chroni mnie prawo konsumenta?

To zależy od tego, czy to, co było poprzednio naprawiane jest przyczyną obecnych niedomagań auta. Jeżeli usterka jest ta sama, to tak.

Jeśli chodzi o inst. gazowe, to jak powszechnie wiadomo, wiele warsztatów (tych instalujących) nie radzi sobie z ich regulacją, ale oczywiście się do tego nie przyznają i narażają klientów na niepotrzebne wydatki "nadprogramowymi" interwencjami.

Powrót