Naprawa telefonu na firmę

• Autor wątku Autor wątku myszka_misia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

myszka_misia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam serdecznie. W lutym tego roku przedłużyłam umowę z Orange i zakupiłam telefon SPV 3000. Zauważyłam ostatnio że coś się dzieje z wyświetlaczem, pojawiają się czasem pionowe czarne linie i ekran się zawiesza, umówiłam się że przywioze tel. do punktu firmy Orange. Dzień wcześniej, nie wiem w jaki sposób bo z telefonem się nie siłyję przy próbie włożenia końcówki usb do tel, port usb wpadł do środka. Zawiozłam tel do partnera Orange, dziś otrzymałam odpowiedź, że niestety straciłam gwarancję bo tel miał kontakt z cieczą na co wskazuje wskażnik w środku telefonu. Ale telefon nigdy nie był zalany ani używany w czasie deszczu nawet żeby naleciała tam woda. Co mam w tej sytuacji robić, dla mnie to skandal jakiś jest, a jeśli oni sami coś z tym wskaźnikiem zrobili? Koszt naprawy wycenili na 1000zł i 100zł naprawa usb. Czy mam jakieś możliwości w tej sytuacji prócz naprawy lub zakupu nowgo telefonu? Co mam robić? Pomocy!!!

Witam
Pracuje bezpośrednio w serwisie tel. komórkowych model o którym piszesz często ma taką usterkę odnośnie tego co Ci powiedzieli o zalaniu tel. to w środku są naklejki białe jak tel a kontakt z ciecząto robią się czerwone (to tylko teoria czasami widziałem telefony których naklejki po prostu robiły się czerwone ze starości) a od nośnie samego zalania tel to wystarczy że wejdziesz z nim do łazienki i odkręcisz ciepłą wodętrochę pary wystarczy. Tak w nawiasie lcd do twojego aparatu nowy kosztuje 450 zł a nie 1000 a naprawa usb to 20-30 zł pozdrawiam

Powrót