Naruszenie dóbr osobistych ?

• Autor wątku Autor wątku selinka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

selinka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Zgłaszam się z takim problemem. Od lutego ciągnie się temat z reklamacją drzwi zewnętrznych, zarówno sklep jak i producent drzwi nie poczuwają się do odpowiedzialności, rozpatrzyli dwukrotnie reklamacje za bezzasadne. Postanowiłam opisać zaistniałą sytuację na swoim blogu budowlanym. Nie wyzywałam, nie obrażałam, opisałam od początku swój problem, poparłam zdjęciami. Rozpętała się burza, blogowicze przyjęli moją stronę, producent również się wypowiedział bez skutku.... a dzisiaj dostałam pismo, że mam 3 dni na usunięcie negatywnych komentarzy i wpisów bo to narusza ich dobra osobiste. jeśli tego nie zrobię założą mi sprawę o zadośćuczynienie itd.
kopiuję mój wpis:

Przeglądając mój blog można trafić na wcześniejszy wpis gdzie zastanawiałam się jakie drzwi wybrać. Od początku moim faworytem był producent Parmax - znalazłam jego drzwi w internecie i od razu się w nich zakochałam... i to był mój błąd...

Poniżej pokażę Wam jak wyglądają moje drzwi po pół roku od montażu. Zostały zamontowane w maju 2016 roku a w lutym 2017 roku zaczęły się pojawiać na nich liczne przebarwienia, ubytki powłoki lakierniczej itd. koszmar dla budującego, który każde zarobione pieniądze wkłada w budowę wymarzonego domu....

Dodam, że drzwi kosztowały ponad 10 tys zł, są dębowe i miały być taką perełką, swego rodzaju kaprysem... ktoś kiedyś napisał na mojej budowie, że Parmax to mercedes wśród drzwi zewnętrznych. niestety, moje nie są mercedesem .. być może miałam pecha? tylko zastanówcie się czy wy na takiego pecha nie natraficie kiedy zdecydujecie się na drzwi w takiej cenie od takiego cenionego producenta???

A co najważniejsze pierwsze moje żądanie reklamacyjne (naprawa lub wymiana towaru na wolny od wad) została negatywnie rozpatrzona na podstawie zdjęć im wysłanym !!! chciałam jedynie tymi zdjęciami zasugerować, że coś się dzieje z tymi drzwiami. po mojej interwencji serwisant pojawił się na budowie i co? również negatywnie bo drzwi są elementem "żywym" a ja niedostatecznie je chroniłam przed czynnikami atmosferycznymi....

oczywiście została poruszona kwestia zadaszenia, którego nie było W DNIU MONTAŻU....

Podsumowując zostałam potraktowana nie jako konsument, nie jako osoba potrzebująca pomocy tylko jak ignorant, intruz oraz w sposób tak rażąco lekceważący, że nie życzę tego nikomu. Nie poruszam kwestii korespondecji ani moich kroków w tej sprawie z uwagi na jej dobro. Dodam, że sklep w którym drzwi kupowałam (Budomar Bełchatów) również przyjął stanowisko producenta. Zaproponowali mi naprawę drzwi za jedyne 1200 zł nie wliczając demontażu i ponownego montażu drzwi.

a oto dowody jak mogą wyglądać drzwi po pół roku od montażu, po 1 zimie

(zdjęcie pokazuje jedną wielką plamę, obecnie są już dwie... i wiele innych uszkodzeń)

sprawa jest opisana na Blog MojaBudowa.pl Dom ARCHON buduje nektarynki - internetowy dziennik budowy, katalog firm budowlanych
czy ktoś może się wypowiedzieć czy mój wpis narusza dobra osobiste? czy nie mam prawa domagać się sprawiedliwości? przecież to są moje drzwi, moja sytuacja.

Jeżeli informacje podane przez Ciebie są prawdziwe to na moje nie naruszasz dóbr osobistych. Może chcą Cię tylko nastraszyć?

Powrót