Naruszenie prawa - przekazywanie obraźliwych treści i zdjęcia

• Autor wątku Autor wątku Klaudi5656
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Klaudi5656

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!
Po rozstaniu z mało kulturalnym człowiekiem wyleciałam do UK. Po krótkim czasie zaczęły się problemy i "niszczenie"mi opini ( czym od zawsze się odgrazal)przesłał moje zdjęcia i obraźliwe teksty do mojego pracodawcy. Zamiast informacji o wstrętnych treściach maila Pakistanczyk wysłał swoją pracownice do miejsca gdzie dorabiałam parę godz w tyg.niestety nie mam szans na kopię maila, świadków.. Zmieniłam już trzykrotnie miejsce pracy, zawsze to samo. Pierwsze tyg,miesiące jestem chwalona za pracowitość itp..poczym ewidentnie zaczynają się rozmowy na mój temat i spora niechęc. Syt jest nie do zniesienia i nie wiem jak się z tym uporać, pracuje teraz w sporej fabryce, zaczyna się mój koszmar. Na pytanie czy ktoś jest obrażony na mnie słyszę że nie.ludzie śmieją się że mnie lub są bardzo niechętni. Ostatnio usłyszałam za plecami" ale nic nie mów bo jest masę wejść na tą stronkę " moge domyślać się najgorszego, że mam założona jakąś uspokajające str. Proszę o rade co robić. Czy administracja fabryki moze pokazywać innym pracownikom zdjęcia czy uspokajające mnie teksty?

Witam
Pracodawca jesli otrzymuje jakiekolwiek 'niepokojace tresci' nie tylko nie moze ububliczniac ich zawartosci ale musi to zglosic na policje.
Dziwie sie, ze sama jeszcze tego nie zrobilas...
Jesli juz wczesniej przeslal obrazliwe teksty i zdjecia do Twojego poprzedniego pracodawcy - to juz masz jakis dowod.
Dziwie sie x2 ze pracodawca tego nie zrobil - a tym bardziej jak pisze, ze juz kilkukrotnie zmienialas prace i za kazdym razem bylo to samo...
Jesli przesylal jakies obrazliwe tresci/grozby bezposrednio do Ciebie (mailem, sms, whatsapp itp) to tez juz jest dowod.
Policja w UK bardzo powaznie podchodzi do stalkingu...
Jesli myslisz, ze to bylo dawno temu i napewno zostalo usuniete - wiedz jedno - w przyrodzie nic nie ginie i nawet usunieta przez Ciebie wiadomosc moze zostac przywrocona.

Powrót