Narzucanie urlopu w innym terminie ,odmowa urlopu, depresja

• Autor wątku Autor wątku user801510
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

user801510

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dobry wieczór,mam problem z moim pracodawcą,co roku planuje się urlop na przyszły rok,zaplanowałam 5 dni na wrzesień,jestem pracownikiem obsługi ,niepedagogicznym ,pracuje w szkole ,pracodawca odmówił mi tego urlopu , powiedział że jeśli tego nie zmienię zrobi to za mnie,sam lata po świecie,kierownikowi też pozwala a my tacy zwykli pracownicy ,nie mamy prawa odpocząć i jeszcze rządzi się moim wypracowanym urlopem który mi się należy,jestem po przejściach była pani dyrektor zniszczyła moja psychikę gdzie musiałam być na zwolnieniu,przeżyłam załamanie nerwowe,mam nieodwracalne stany adaptacyjne ,co mam zrobić, gdzie się udać ,czy mam zgłosić sprawę do Pip, gdzie się udać proszę o pomoc

Sylwia1982@ napisał:
co roku planuje się urlop na przyszły rok,zaplanowałam 5 dni na wrzesień
Urlopy planuje się w całości czy jest też możliwość dzielenia po kila dni ?
Czy innym pracodawca zezwolił na dzielenie urlopu ?

Dobry wieczór ,tak można zaplanować też po kilka dni i po jednym ale tylko w ferie i wakacje,tak kierownikowi gospodarczemu mojej przełożonej ,nie zmienił urlopu a też jest pracownikiem niepedagogicznym,nie jest nauczycielem, ostatnio zrobił zebranie i powiedział że nie ma brania urlopów w czasie roku szkolnego tylko w ferie i wakacje, że z roku na rok jest mniej dzieci ,że będą zamykać szkoły ,że będą zwolnienia, powiedział że regulamin wewnętrzny szkoły zabrania brać urlop w roku szkolnym,prosiłam o bezpłatny ,też nie wyraził zgody bo to jest urlop,a planowany wykreślił i powiedział że pójdę w tym samym terminie co inni pracownicy,czuje się w tym momencie zastraszona i zmobingowana

siłą rzeczy wybierając pracę w szkole trzeba się liczyć z taką organizacją pracy, bo co ma robić wożna, kucharka czy intendentka jak nie ma dzieci - potrzeba pracy jest w trakcie roku szkolnego.
Swoje sytuację porównaj do innych pracowników a nie do kierownika - bo co do zasady ma inny zakres obowiązków

I co z tego że ma inny zakres obowiązków,prawa pracownicze ,kodeks pracy obowiązuje wszystkich pracowników,obsługi i administracji,nie ma przywilejów,my nie korzystamy z karty nauczyciela,jesteśmy zatrudnieni na innych zasadach niż nauczyciel

przede wszystkim to obowiązuje Ciebie ustawa o pracownikach samorządowych a z przywilejów masz 13 wynagrodzenie

Powrót