Nasza-klasa POMÓŻCIE.

• Autor wątku Autor wątku rozgoryczona
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rozgoryczona

Użytkownik
Odpowiedzi
97
Sluchajcie znowu zwracam sie do was z pytaniem.
Ostatnio pytalam co mam zrobic z glupimi wiadomosciami na gg obrazliwymi dla mnie, kiedy jzu wybieralam sie na policje rozgadalam to i sprawa ucichla jednak od kilku dni ciagle ktos do mnie wydzwania (nie odbieram numerow nie znajomych) lecz dzis pare minut po 6 znowu dostalam telefon... Chlopak przedstawil sie mowi ze ma numer odemnie z naszej klasy, i podal moje imie i nazwisko itp... Zszokowalo mnie to poniewaz jakis miesiac temu kupilam nowy numer telefonu i podalam go raptem 3 osobom ;/ Weszlam na nk patrze a tam podgladala mnie osoba o moim imieniu i nazwisku i moich zdjeciach i wolgole !! Wszystkie dane podane na tym profilu sa prawdziwe ;/ Owszem mam profil na nk , jednak mam zupelnie inne zdjecia , dane calkowicie ukryte wiec nikt niema w to wgladu poza znajomymi a tu ... Lewy profil i jeszcze oczerniajacy mnie robiacy ze mnie dziw** ;/

Prosze poradzcie co mam z tym zrobic bo jestem na skraju wykonczenia nerwowego... ;/

Naprawde nikt niewie co robic?

Napisz do administracji Naszej-Klasy o zablokowanie profilu, podaj powody dlaczego tak a nie inaczej, skoro masz inne konto, a tamto było w celu oczernienia Ciebie to powstało później. Więc łatwo zwerfikowac które jest prawdziwe.

Nie wspominam już ze to jest naruszenie Twoich dóbr osobistych ( art. 23-24Kodeksu cywilnego) jak dane osobowe, zdjęcia, rozpowszechnianie wizerunku bez zgody (art. 81 ustawy o prawie autorskim). Jest to jednak sprawa cywilna, a nie karna.. wątpie aby administracja NK udostępnila Tobie IP lub inne dane na temat tamtego profila (np powiazania IP z innym profielem). Warto jednak wyjść z takim wnioskiem do nich - bez wniosku jednak od organów ściagania mogą nie przystać na Twoje żądania.

a jak jeszcze raz się "upomnisz o odpowiedz" to wogole nikt Tobie nie odpowie.. na przekór. Każdy pomaga tu z dobrego serca, a nie siedzi 24h, czekajac az powstanie nowy post, temet etc. O!

Nie wiem czy to prawda ale gdzies na nesie czytalam ze jest portal nasza klasa falszywy jeden ze ludzie podszywaja sie pod kogos i wypisuja glupie wiadomosci do znajomych tej osoby pod ktora sie podszyli

Powrót