"Naturalne zużycie oraz do liczne uszkodzenia obuwia"

• Autor wątku Autor wątku kukaszr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kukaszr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, więc mam problem, mianowicie kupiłem w Deichmann buty Reeboka za 179zł dnia 23,03,2007. 25,08,2007 zawiadomiłem sprzedawcę, że zniszczyło mi się obówie. Mianowicie prztarł się materiał na wysokości małego palca. Chciałem skorzystać z prawa rekojmi, ale Pani sprzedawczyni wypisała Zgloszenie Niezgodności Towaru z umową.

Tak więc po 7 dniach dostałem spowrotem buty i w opini osoby uprawnionej zostało napisane iż. "stwierdzono, że podczas użytkowania doszło do naturalnego zużycia oraz do licznych uszkodzeń obuwia" :-) po 5mc <lol>

Czy mógł by ktoś mnie teraz pokierowac co zrobić z tym fantem? Nie stać mnie na to by kupować co 5 miesięcy buty.

Jeżeli masz mocne podstawy by sądzić, że opinia rzeczoznawcy jest niewiarygodna, to składaj pozew. A przed sądem Deichmann, a nie Ty, będzie musiał udowodnić, że wada powstała z Twojej winy.

[cytat="Kaziutek"]Jeżeli masz mocne podstawy by sądzić, że opinia rzeczoznawcy jest niewiarygodna, to składaj pozew. A przed sądem Deichmann, a nie Ty, będzie musiał udowodnić, że wada powstała z Twojej winy.[/cytat]

czyli tylko droga sądownicza mi została? :/

Szkoda... Dzięki za odpowiedź

Mozesz zawsze udac sie do rzecznika praw konsumentow z prosba o podjecie interwencji. Czasami sprzedawcy reaguja na rzecznika bardzo pozytywnie:)

Powrót