Nauczyciel wypowiedzenie po 27 latach pracy

• Autor wątku Autor wątku vanderer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vanderer

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Po 27 latach dostałem wypowiedzenie z pracy ze względu na reorganizację szkoły ( nie ma 1 klasy SP ). Nie odwołałem się od decyzji w ciągu 7 dni (w głównej mierze przez radce prawnego ze związków,który odwodził mnie od tego pomysłu), po miesiącu od dostania wypowiedzenia wynająłem prawnika i złożyłem sprawę do sądu o przywrócenie mi tych 7 dni na odwołanie, niestety sprawę przegrałem czy istnieje jakaś szansa na odwołanie się od tej decyzji?

postępowanie jest dwuinstancyjne, od wyroku możesz złożyć apelację

Witam mam jeszcze pytanie . Od września przeszedłem w stan nieczynny i została mi przy wypłacie jednorazowo doliczona kwota 433 zł ( staż pracy ) Dzisiaj listonosz przynosi mi pismo polecone od dyrektora w którym wzywa mnie ponownie do zwrotu tych pieniędzy strasząc skierowanie sprawy na drogę postępowania sądowego .Co mogę z tym fantem zrobić (oczywiście żadnej wcześniejszej prośby o zwrot nie było , pomyłka nie nastąpiła z mojej winy ) Pozdrawiam

Wypada zwrócić niesłusznie naliczoną i wypłaconą kwotę.

Wiem że należy pieniądz zwrócić ,ale forma powiadomienia mogła być inna ( straszenie sądem) zresztą prawdę pisząc nie zauważyłem że wyższa kwota wpłynęła na moje konto

Mam jeszcze jedno pytanie .Do końca lutego jestem w stanie nieczynnym a od 2 stycznia mam możliwość podjęcia pracy na cały etat w innej placówce .Czy mogę podpisać umowę czy nie? Pozdrawiam

Powrót