Nauczyciel

• Autor wątku Autor wątku pawel162534
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel162534

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
Przechodząc od razu do rzeczy sprawa wygląda tak. Minął termin sprawdzania przez nauczyciela sprawdzianu. Jednakże nauczyciel go nie oddał. Co więcej, nawet go nie sprawdził. Teraz twierdzi, że po tym terminie on nie musi sprawdzać tego sprawdzianu i co za tym idzie nie chce tego zrobić. Czy ma do tego prawo? Twierdzi, że nie będziemy pisać tego sprawdzianu jeszcze raz, po prostu nie będziemy mieli za to żadnych ocen. Liczę na pomoc, gdyż nie wiem co mam robić. Czy nauczyciel może tak po prostu nie sprawdzić sprawdzianu?

Przeczytałem i niestety tam nic o tym nie ma. Jest tylko, że uczeń może odmówić przyjęcia oceny jeśli nauczyciel nie sprawdził sprawdzianu w terminie. Nie ma nic o tym, że nauczyciel może nie sprawdzić sprawdzianu.

Termin dotyczy nauczyciela. Jeżeli nauczyciel go naruszy, może odpowiadać za łamanie statutu, natomiast uczeń może nie przyjąć oceny, gdyż została wydana z naruszeniem prawa.

Idźcie do dyrekcji lub poproście o to Waszych rodziców, jeżeli jesteście małoletni i nie czujecie się pewnie. Przedstawcie sytuację, w większości takich spraw dyrektor dyscyplinuje podwładnych. Jeżeli nie będzie efektów, to należy złożyć oficjalną skargę na nauczyciela.

Po upływie terminu uczeń może nie przyjąć oceny, ale nauczyciel musi sprawdzić test. Nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej.

Powrót